SiolNET. Novice Slovenija
0,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Obali dvakrat sprožili sireno javnega alarma, v Majšperku ogroženi dve hiši

0,42

termometer

Izola
Poplavljena Izola Foto: Facebook

V Piranu in Izoli so zaradi visokega plimovanja morja sprožili sireno javnega alarmiranja z znakom opozorila na nevarnost. Prejeli so tudi nekaj klicev občanov, a o hujših posledicah ne poročajo. Gasilci so imeli nekaj dela tudi s črpanjem meteorne vode v Postojni in na Ptuju. 

Piranska občina je že v sredo čez dan na svoji spletni strani opozarjala na napovedi agencije za okolje (Arso), da bo gladina morja zvečer povišana na okoli 330 centimetrov in da lahko morje med 19. in 22. uro poplavi nižje dele obale v višini okoli 30 centimetrov. Ob 18.22 so sprožili sireno javnega alarmiranja. 

Stanovalcem in obiskovalcem Pirana so zato na občini priporočili, da osebna vozila parkirajo na višje ležeča mesta oziroma na Fornače in se poskušajo izogniti vožnji na lokacijah, kjer morje poplavlja cestišče v Piranu.

Prejeli so prve klice, hujših posledic ni bilo

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so na območju Pirana in Izole sprejeli prijave več dogodkov, ob tem pa aktivirali tudi prostovoljna gasilska društva.

Zaradi visokega plimovanja morja so ob 18.22 v Piranu in ob 19.29 v Izoli sprožili sireni javnega alarmiranja z znakom opozorila na nevarnost.

V Piranu je morje prestopilo rob obale na Prešernovem nabrežju in Rdečem pomolu, v Izoli pa na Velikem trgu, delno je poplavilo cesto in parkirišče. Posredovali so gasilci JZ GB Koper ter PGD Piran in Izola, ki so na nekaterih izpostavljenih mestih postavili baraže. Ob 21.10 je gladina morja upadla.

Intervencija tudi v Postojni in na Ptuju

Ob 15.57 so na gradbišču Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna posredovali gasilci PGD Postojna, ki so izčrpali 12 kubičnih metrov meteorne vode iz jaška za dvigalo.

Ob 18.56 je v naselju Breg v občini Majšperk meteorna voda zaradi zamašenih odvodnih jaškov ogrožala dve stanovanjski hiši. Gasilci PGD Majšperk so jaške očistili in namestili potopne vodne črpalke.

Piran poplave Novice V Piranu visoka plima že zaliva ulice

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin