Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Petek,
1. 7. 2016,
11.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

pogrešani Gorska reševalna zveza Slovenije Mangartsko sedlo

Petek, 1. 7. 2016, 11.06

6 let, 7 mesecev

Na Mangartu se je smrtno ponesrečil planinec

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Mangart | Foto STA

Foto: STA

Na območju Mangarta na Bovškem sta zašla dva tuja planinca. V zgodnjih večernih urah so 33-letno češko pohodnico nepoškodovano našli v planinski koči na Mangartskem sedlu. Pogrešanega 32-letnega Čeha so na strmem pobočju gore danes opazili s helikopterja.

Policisti so ugotovili, da sta se planinca po slovenski planinski strani odpravila na vrh gore Mangart. Z vrha sta sestopala po italijanski planinski smeri ter po približno četrtini prehojene poti naletela na sneg in zašla s poti. Sklenila sta, da bosta našla markirano pot, zato sta se ločila.

Češki planinec je sopotnico kmalu zatem poklical, da je pot našel, in ko se je vrnila navzgor v smeri, kjer je zaslišala njegov glas, 32-letnika tam ni bilo. Kljub iskanju na omenjenem območju ga ni našla, na njene klice se ni oglašal, prav tako ga ni bilo pri avtomobilu.

Pogrešanega so opazili s helikopterja

Bovškim policistom in 12 pripadnikom GRS Bovec se je priključilo tudi nekaj gorskih reševalcev iz Italije. | Foto: STA , Bovškim policistom in 12 pripadnikom GRS Bovec se je priključilo tudi nekaj gorskih reševalcev iz Italije. Foto: STA , Takoj po obvestilu je stekla iskalna akcija.

Na območju Mangarta je zvečer divjala močna nevihta, zato iskanje pogrešanega Čeha ni bilo mogoče in se je akcija nadaljevala od 23. ure naprej.

Gorski reševalci so pregledali slovensko in italijansko smer na območju Mangarta ter okolico križišča v smeri Kotovega sedla, vendar pogrešanega niso našli. Iskalno akcijo so ob 3. uri zjutraj začasno prekinili.

Akcija se je nadaljevala danes v jutranjih urah. Vanjo je bil vključen tudi vojaški helikopter, iz katerega so opazili osebo, ki je nepremično ležala na strmem pobočju proti Kotovemu sedlu. O najdbi trupla so obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti okoliščine najdbe trupla še preiskujejo.

Ne spreglejte