Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 10. 2024,
10.30

Osveženo pred

2 uri, 32 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

Natisni članek

promet promet Varna vožnja avtocesta avtocesta radar policija DARS

Sreda, 2. 10. 2024, 10.30

2 uri, 32 minut

Na dolenjski avtocesti postavili dva nova radarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,87
Dolenjska avtocesta | Postavitev radarskega ohišja sicer še ne pomeni, da se merjenje hitrosti na lokaciji izvaja ves čas. | Foto STA

Postavitev radarskega ohišja sicer še ne pomeni, da se merjenje hitrosti na lokaciji izvaja ves čas.

Foto: STA

Na dolenjski avtocesti na prehitre voznike prežita dva nova radarja. Začasnega so postavili na predelu višnjegorskega klanca v smeri iz Ljubljane proti Novemu mestu, v smeri proti prestolnici pa bo radar postavljen trajno," so za Žurnal24 pojasnili na policiji in na Darsu. S tem ukrepom želijo na višnjegorskem klancu, ki velja za enega najbolj izpostavljenih odsekov na slovenskih avtocestah, umiriti hitrost voznikov in s tem poskrbeti za večjo varnost. 

Odsek višnjegorskega klanca v smeri proti Novemu mestu je še posebej problematičen v času dežja, ko zaradi razmočenega cestišča pogosto pride do prometnih nesreč. Na tem delu dolenjske avtoceste zato načrtujejo tudi uvedbo sekcijskega merjenja hitrosti. Do takrat pa bo na tem mestu stal radar, so za omenjeni medij pojasnili na Darsu.

Medtem bo lokacija novega radarja iz Novega mesta proti Ljubljani stalna. Na Darsu namreč ugotavljajo, da vozniki zaradi spusta ceste proti Grosuplju vozijo hitreje od dovoljenih 130 kilometrov na uro. 

Radarsko ohišje na obeh lokacijah je torej postavljeno, a za zdaj merjenja hitrosti še ne izvajajo, so za Žurnal24 povedali na policiji. Kdaj bodo na konkretno lokacijo vstavili merilnik hitrosti, ne razkrivajo, bodo pa na obeh straneh na radar voznike opozorili z znakom "meritve hitrosti."

Skiro
Avtomoto Zaostritve za voznike električnih skirojev? Mimo radarja tudi s 66 km/h.
Škoda elroq
Avtomoto Razkritje v Pragi: avtomobil, ki začenja nov videz pri Škodi #foto

 

Ne spreglejte