SiolNET. Novice Slovenija
6,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na celjski občini tik pred slovesom župana objavili zaposlitveni oglas za nedoločen čas

6,89

termometer

Bojan Šrot | Primopredaja poslov med Šrotom in novoizvoljenim županom Kovačem bo 21. decembra. | Foto: STA
Primopredaja poslov med Šrotom in novoizvoljenim županom Kovačem bo 21. decembra. Foto: STA

Na spletni strani celjske občine je bil v zadnjem hipu pred slovesom župana Bojana Šrota in prihodom njegovega naslednika Matije Kovača objavljen zaposlitveni oglas za zaposlitev protokolarnega delavca za nedoločen čas, danes poroča Večer. Na celjski občini so za STA pojasnili, da je ta zaposlitev del kadrovskega načrta občine.

Po navedbah časnika je v torek marsikoga presenetil na spletnih straneh celjske občine in zavoda za zaposlovanje objavljen zaposlitveni oglas, s katerim iščejo protokolarnega uslužbenca v službi za odnose z javnostmi in promocijo v kabinetu župana celjske občine.

Rok za prijavo na oglas je le tri dni. To daje vtis, da hoče odhajajoči župan za nedoločen čas zaposliti enega od zaposlenih iz svojega kabineta, navaja Večer.

Kot dodaja, so jim na celjski občini povedali, da rok za objavo prostega delovnega mesta ne sme biti krajši od treh delovnih dni, kar naj bi se redno dogajalo.

Na občini sta zaposlena dva javna uslužbenca, v službi za odnose z javnostjo pa tri uslužbenke

"Izkušnje namreč kažejo, da se kandidati prijavljajo v prvih dneh in daljša objava nikakor ne pomeni večjega števila prijavljenih kandidatov. Na zaupanje župana sta na občini zaposlena dva javna uslužbenca. V službi za odnose z javnostmi in promocijo v kabinetu župana pa so zaposlene tri javne uslužbenke za nedoločen čas," je odgovor občine še povzel časnik.

Primopredaja poslov med Šrotom in novoizvoljenim županom Kovačem bo 21. decembra, dan prej pa ustanovna seja novega mestnega sveta, je danes povedal Kovač. Prvi neformalni pogovori o koaliciji že potekajo, Kovač želi skleniti neformalno veliko koalicijo. Kdo bo v njej, bo znano v prihodnjih tednih.

V drugem krogu lokalnih volitev je v nedeljo Šrot, ki je celjsko občino vodil 24 let, prejel 42,2 odstotka glasov, njegov protikandidat Kovač pa 57,8 odstotka.

Bojan Šrot Novice Šrot: Kampanja je bila vsebinska Soočenje predsedniških kandidatov v Štihovi dvorani Cankarjevega doma: Anže Logar, Milan Brglez, Nataša Pirc Musar, Vladimir Prebilič, Janez Cigler Kralj, Peter Frankl, Janez Škrabec, Milan Kučan. Novice Župani z ambicijami na državni ravni odštevalnik ep 2023 Sportal V Celju odkrili odštevalnik do domačega evropskega rokometnega prvenstva Celje Novice Onesnaženje na Celjskem: preventivno zaprli del igrišč v javnih vrtcih #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin