Morilske pitbule je lastnik poimenoval po najbolj krutih nacističnih dejanjih #video

Po torkovi smrti 71-letnice v vasi Mavrlen pri Črnomlju je vseh 13 pitbulov, osem odraslih in pet mladičev, v zavetišču Meli v Trebnjem. O lastniku krdela teh živali pa veliko pove dejstvo, da je 40-letnik svoje pitbule poimenoval po najbolj krutih nacističnih dejanjih, so poročali naši novinarski kolegi v oddaji Dan. na Planet TV.

Ciklon B je strupeni plin, s katerim so morili Jude v taboriščih, Kristalnacht (Kristalna noč), prvi množični pogrom kot uvod v poznejše popolno uničenje Judov. Pa Messerschmit in Panzerfaust. Smrtonosni nemški orožji v drugi svetovni vojni, vojaško letalo in protitankovska granata.

Taka imena je pitbulom nadel lastnik. In prav lastnik oziroma skrbnik psa je skoraj vselej kriv za morebitno agresijo štirinožca, o čemer smo podrobneje poročali včeraj.

[video: 64729 / ]Trije psi bodo evtanazirani

V zavetišču so za zdaj tudi trije psi, ki so morili in jih bodo zato evtanazirali. Po zakonu najpozneje v desetih dneh od dogodka. Eden med temi je alfa samec Rambo, ki ga sosedje nikakor niso mogli odvleči od žrtve. Ta se na prvi pogled zdi resnično grozeč, bolj nedolžno in prestrašeno pa sta videti druga dva morilska psa. Samec in samica, ki sta ob prihodu sosedov zbežala.

V zavetišču pravijo, da so bili pitbuli večino časa zaprti in komaj kdaj na sprehodu v naravi. Bojijo se že trave, kaj šele ljudi. "Včeraj sem jih spustil ven, pa eden ni vedel, kako bi stopil na travo. To je katastrofa," je povedal naš sogovornik v zavetišču Dušan Hajdinjak.

[video: 64730 / ]

Kruta preprodaja psov brez vsakršnega nadzora

Ste že slišali za pasje farme? Celo tovarne. Tam tako rekoč serijsko vzrejajo, skoraj že proizvajajo veliko število psov najrazličnejših pasem. In čeprav v Sloveniji takšnih farm uradno ni, tovarniški psi mladiči s preprodajo pridejo tudi k nam. Preprodajalcev zdravstveno stanje psov ne skrbi. Psi so zanje kot predmeti, prodajno blago. Več mladičev, več zaslužka. Kdo pri nas nadzoruje prodajo psov in kako?

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • janez123 / 14.09.2017. ob 23:12

    Odgovorni nočejo prevzeti odgovornosti , ker niso poskrbeli za ustrezne zakone, namesto da bi preprečili , celijo rane ,ki pa se jih ne da zaceliti.

  • Rothschild / 14.09.2017. ob 22:12

    Glede na to, da je tipcek "ljubitelj" kuzkov, je sigurno iz SMC-ja

  • umetnik123 / 14.09.2017. ob 19:40

    Ta pa je zagotovo član SDS-a.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano