Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 5. 2014,
18.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Milan Zver Janez Janša Janez Janša blog SDS

Torek, 13. 5. 2014, 18.37

8 let

Milan Zver: Ni sramota, če bi imela SDS predsednika v zaporu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Prepričan sem, da bi Janeza Janšo članstvo, četudi bi odšel v zapor zaradi absurdne obsodbe, še enkrat izvolilo, "je Milan Zver zapisal v besedilu na svojem blogu.

V besedilu, ki je objavljeno na blogu kandidata za evroposlanca Milana Zvera, v izvirniku pa je bil prispevek napisan za Večerove Poglede, se je Milan Zver med drugim osredotočil na to, kako želijo "mnogi oglaševalci dominantnih medijev izkoristiti obsodbo Janeza Janše" in že iščejo alternative.

Zver ne bo nadomestil Janše? "V globoki vnemi ponujanja 'pomoči' nenehno servirajo različna imena – med drugim tudi moje, ki naj bi zamenjala Janšo na mestu predsednika stranke," je zapisal Zver in dodal, da je to zgolj "ceneno branjevanje na politični tržnici".

Poudaril je, da je SDS resna stranka z avtonomno kadrovsko politiko, v njej pa so ljudje, ki delijo skupne vrednote in cilje. Zato po njegovih besedah ne potrebujejo zunanjih kadrovnikov, saj je vodstvo, vključno z Janezom Janšo, izvoljeno na tajnih volitvah, "kar je najvišji izkaz interne demokracije v strankah".

Zver: Zgodba o Janševi obsodbi pomeni začetek novega obdobja v slovenski zgodovini "Prepričan sem, da bi ga članstvo, četudi bi odšel v zapor zaradi absurdne obsodbe, še enkrat izvolilo za predsednika. Poleg tega nisem prepričan, da bi bilo v tujini spregledano, če bo lider slovenske politične opozicije na podlagi take sodbe politični zapornik. In to v osrčju EU, ki visoko spoštuje človekove pravice in temeljne svoboščine," je navedel ter ob tem dodal, da ta zgodba pomeni začetek novega obdobja v slovenski zgodovini.

"Ni sramota, če bi imela SDS predsednika v zaporu, sramota je, da je v pravni državi sodišče obsodilo nekoga brez slehernega dokaza," je sklenil Zver.

Ne spreglejte