SiolNET. Novice Slovenija
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mejni prehod Holmec bo del dneva znova odprt

0,09

termometer

mejni prehod Dobovec
Foto: STA

Po petih dneh od zaprtja bo koroški mejni prehod Holmec od danes spet odprt, in sicer med 5. in 8. uro zjutraj ter med 15. in 18. uro. Za odprtje se je zavzel Svet koroške regije, ki je opozoril na pomen tega prehoda za delavce iz Mežiške doline, ki se vozijo na delo v Avstrijo. Na Koroškem sta z omejitvami odprta tudi prehoda Vič in Radelj.

mejni prehod, Vinica Novice Nove omejitve na avstrijskih mejnih prehodih s Slovenijo

Avstrija je namreč v okviru ukrepov proti širjenju novega koronavirusa sklenila zapreti več manjših mejnih prehodov na meji s Slovenijo. Po več pozivih se je zunanjemu ministru Anžetu Logarju v neposrednih pogovorih z avstrijskim kolegom Alexandrom Schallenbergom uspelo dogovoriti za izjemo, so v soboto sporočili z ministrstva za zunanje zadeve, piše STA.

Ob tem so navedli, da avstrijski ukrep odraža prožnost za potrebe prebivalstva ob meji in da ga razumejo kot znak dobrega medsosedskega sodelovanja v teh kriznih časih. Avstrija je omenjeni prehod na meji s Slovenijo s še nekaterimi drugimi zaprla 2. aprila.

To je precej razburilo prebivalce Mežiške doline, ki bi morali poslej v službo po daljši poti čez Vič. Župani koroških občin so zato pozvali pristojne oblasti, da mejni prehod Holmec ostane odprt, za odprtje se je zavzemal tudi Sindikat delavcev migrantov Slovenije. Na Koroškem sta na meji z Avstrijo odprta tudi mejna prehoda Radelj med 5. in 21. uro in Vič med 5. in 23. uro, še navaja STA.

meja z Madžarsko Novice Slovenija in Madžarska bosta odprli dodatna mejna prehoda

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin