Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 1. 2022,
13.07

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Collegium Mondial Travel Beograd

Četrtek, 6. 1. 2022, 13.07

2 leti, 3 mesece

Med udeleženci silvestrovanja v Beogradu potrdili 117 okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Beograd | Na silvestrovanje je po poročanju Televizije Slovenija (TVS) potovalo več kot 600 potnikov in članov ekipe turistične agencije. Večina jih je izpolnjevala pogoj preboleli ali cepljeni (PC), preostali so bili testirani. | Foto Facebook

Na silvestrovanje je po poročanju Televizije Slovenija (TVS) potovalo več kot 600 potnikov in članov ekipe turistične agencije. Večina jih je izpolnjevala pogoj preboleli ali cepljeni (PC), preostali so bili testirani.

Foto: Facebook

Med udeleženci organiziranega potovanja z vključenim silvestrovanjem v Beogradu je epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) zaznala večje število potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom. Do vključno srede so med udeleženci tako potrdili 117 okužb, so objavili na spletni strani NIJZ.

Na NIJZ so v okviru epidemiološke preiskave ugotovili, da vse osebe, ki so se udeležile potovanja, predstavljajo visoko tvegani stik. Po podatkih organizatorja potovanja je teh oseb 559. Večino so napotili v karanteno, razen osebe, ki spadajo med izjeme.

Z agencijo potovalo več kot 600 potnikov

Na silvestrovanje je po poročanju Televizije Slovenija (TVS) potovalo več kot 600 potnikov in članov ekipe turistične agencije. Večina jih je izpolnjevala pogoj preboleli ali cepljeni (PC), preostali so bili testirani. Izpolnjevanje pogoja so preverjali pred odhodom in pred vrnitvijo, so pojasnili.

Beograd
Novice NIJZ: Po silvestrovanju zaradi stika z okuženimi potniki v karanteni okoli 500 ljudi

Gre za turistično agencijo Collegium Mondial Travel, kjer so za TVS povedali, da so prve informacije o okužbah dobili prek družbenih omrežij. Vse udeležence silvestrovanja so zato pozvali, naj opravijo preventivni hitri test in se preventivno samoizolirajo.

Ne spreglejte