Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 3. 2020,
9.36

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

7

Natisni članek

virus karantena Koronavirus okužba

Torek, 31. 3. 2020, 9.36

4 leta

V karanteni v Postojni dva okužena s koronavirusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

7

Koronavirus | Med 43 Slovenci, ki so nastanjeni v karanteni v Postojni, sta dva okužena z novim koronavirusom. | Foto Reuters

Med 43 Slovenci, ki so nastanjeni v karanteni v Postojni, sta dva okužena z novim koronavirusom.

Foto: Reuters

Med 43 Slovenci, ki so po prihodu iz Španije nastanjeni v karanteni v hotelu Epic v Postojni, sta dva okužena z novim koronavirusom. Kot je za STA danes še povedal poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk, je bilo 40 brisov negativnih, pri enem pa bo treba odvzem ponoviti, kar bodo storili danes.

"Glede na to, da je bila za vse osebe uvedena stroga karantena, da nimajo praktično z nikomer nobenega stika, z njimi prihajajo v stik le zdravstveni delavci, ni nevarnosti, da bi se okužba širila v lokalno okolje," je povedal Sandi Curk. Nastanjeni v hotelu so po poročanju STA zaprti v sobah, hrano in ves preostali pribor za higieno jim puščajo v vrečkah pred vrati.

"O ugotovitvah smo takoj obvestili postojnskega župana Igorja Marentiča. Tveganja, da bi se virus širil znotraj karantene, pa ni, saj ostajajo povratniki iz Španije v svojih sobah in nimajo stikov drug z drugim," je še povedal Curk. Trenutno naj ne bi bilo treba nobenega od okuženih hospitalizirati. Vseh 43 pa bodo znova testirali čez slaba dva tedna, pred iztekom karantene.

Italija koronavirus
Novice Novi podatki: v Sloveniji 756 potrjenih okužb, 118 hospitaliziranih #video

V karanteni v Dolgi vasi pozitivnih sedem slovenskih državljanov

Na testiranju je bilo v ponedeljek pozitivnih tudi sedem od 27 slovenskih državljanov, ki so nameščeni v karanteni v Dolgi vasi pri Lendavi, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Vsi se po poročanju STA počutijo dobro. Gre za skupino Slovencev, ki so v nedeljo pripotovali iz Avstrije.

Vseh 27 slovenskih državljanov se je vrnilo iz Tirolske. Večinoma gre za delavce na začasnem delu v Avstriji, ki so jih takoj po prihodu v Slovenijo v nedeljo zvečer testirali na okužbo z novim koronavirusom, nato pa prepeljali v Dolgo vas. Kot je za STA včeraj povedala direktorica zdravstvenega doma Murska Sobota Edith Žižek Sapač, so vsem vzeli brise, bili pa so v dobrem zdravstvenem stanju.

Državljani so delali v krajih, kjer je žarišče novega koronavirusa v Avstriji. Petindvajset jih je iz lendavske občine, eden iz velikopolanske in eden iz ljutomerske. Kot poudarja lendavski župan Janez Magyar, ne gre za bolnike, temveč za domače ljudi, ki so tudi naši davkoplačevalci in so bili v Avstriji zadnja dva tedna v karanteni, poroča STA. Na lendavski občini so že v nedeljo sprožili aktivnosti za njihovo nastanitev v domači občini ali vsaj v Prekmurju, da jih ne bi nastanili v Pivki, kot je bilo sprva načrtovano. V enem dnevu so pripravili vse potrebno za njihov sprejem.

Aleš Hojs
Novice Hojs: Policija v tem trenutku ne kaznuje državljanov, ki kršijo omejitve gibanja #video

 

Ne spreglejte