SiolNET. Novice Slovenija
2,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med ropom v Keniji ubit slovenski državljan

2,05

termometer

Kenija, barakarsko naselje, slam, slum | Kenijski mediji so poročali, da naj bi se Slovenec roparjem upiral, ob tem pa je denarnico vrgel na zadnji sedež. Eden od roparjev se je zaradi tega razjezil in žrtev ustrelil. Roparja naj bi nato vzela tri mobilne telefone, torbico in denarnico z gotovino ter pobegnila. | Foto: Reuters
Kenijski mediji so poročali, da naj bi se Slovenec roparjem upiral, ob tem pa je denarnico vrgel na zadnji sedež. Eden od roparjev se je zaradi tega razjezil in žrtev ustrelil. Roparja naj bi nato vzela tri mobilne telefone, torbico in denarnico z gotovino ter pobegnila. Foto: Reuters

Slovensko ministrstvo za zunanje zadeve je danes za portal N1 potrdilo navedbe kenijskih medijev, da je bil v ropu v kenijskem glavnem mestu Nairobi pred tednom dni ubit 56-letni slovenski državljan. Dodali so, da so v stiku s svojci, drugih podatkov pa ne morejo posredovati.

Kenijski mediji so prejšnji teden poročali, da je bil v glavnem mestu Nairobi ubit moški, ki naj bi bil slovenski državljan, navaja medijski portal N1. V torek zvečer naj bi se 56-letnik s svojim dekletom vračal iz enega od klubov v mestu.

Na poti proti naselju Mlolongo so se par in njun voznik po nekaj prevoženih kilometrih ustavili ob cesti. Takrat sta k avtu pristopila dva oborožena moška in od slovenskega državljana zahtevala denar in telefon.

Kenijski mediji so poročali, da naj bi se Slovenec roparjem upiral, ob tem pa je denarnico vrgel na zadnji sedež. Eden od roparjev se je zaradi tega razjezil in žrtev ustrelil. Roparja naj bi nato vzela tri mobilne telefone, torbico in denarnico z gotovino ter pobegnila.

O oboroženem ropu, v katerem je umrl 56-letnik, so bili obveščeni tudi na ministrstvu za zunanje zadeve, kjer so zadevo preverjali. Danes pa so za N1 potrdili, da je bil ubiti moški res slovenski državljan. Kot so dodali, so v stiku s svojci, drugih podatkov pa ne morejo posredovati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin