Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2013,
9.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mestna občina Maribor

Ponedeljek, 17. 6. 2013, 9.29

8 let

Mariborska tržnica naj bi dobila nadstrešnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po številnih pritožbah na račun trenutnega stanja na glavni tržnici v Mariboru kaže, da bodo nepraktične bele dežnike naposled le zamenjali s streho.

Občina se je namreč pred dnevi z zavodom za varstvo kulturne dediščine in podjetjem Snaga dogovorila za izvedbo natečaja, na katerem bodo izbrali najboljšo rešitev za nadstrešnico.

"Zavod za kulturno dediščino bo izdal mnenje glede na projekte, ki bodo prišli v ožji izbor, kar bo natečajna komisija upoštevala pri samem izboru projekta," so pojasnili na Mestni občini Maribor.

Sredstva za izbrano arhitekturno rešitev bo prispevalo podjetje Snaga, ki je upravljavec tržnice. Natečajno komisijo pa bodo sestavili na občini, kjer bodo tudi pripravili razpis.

Med praktično rešitvijo in smiselno umestitvijo v staro mestno jedro "Na tak način se rešuje zaplet, ki je nastal med iskanjem praktične rešitve na strani Mestne občine Maribor in reševanjem umestitve v staro mestno jedro, kot je to zahteval zavod za kulturno dediščino," so še povedali na občini. "Upamo, da se bomo iz mrtve točke premaknili k rešitvi," pa dodajajo v Snagi.

Mariborska tržnica na Lentu se v zadnjih letih sooča s številnimi težavami. Po stečaju družbe Tržnica Maribor je opravljanje tržnične dejavnosti konec leta 2011 prevzelo komunalno podjetje Snaga, objekt pa je v lasti banke.

Kupcev in najemnikov manj Prodaja se sicer nadaljuje, a je zaradi upada števila kupcev veliko najemnikov izpraznilo svoje prodajne prostore, branjevcem na odprti ploščadi pa povzroča veliko težav vreme. Pred leti so v okviru obnove postavili bele platnene dežnike, ki pa so se izkazali na neprimerne in jih je veliko že uničenih.

Že dlje časa se išče rešitev, kako bi te dežnike nadomestili s fiksno streho, ne da bi pri tem kršili zapovedi zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Ne spreglejte