SiolNET. Novice Slovenija
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Majhna zmaga krajanov: šolarji bolj varno na avtobus #video

0,26

termometer

Krajanom Velikih Les, naselja v občini Ivančna Gorica, je odleglo. Potem ko smo v oddaji Danes na Planetu opozorili na nevaren cestni odsek, kjer ni ne pločnika ne prehoda za pešce, na šolski avtobus pa po tej poti hodi več kot 40 otrok, je direkcija za ceste vendarle postavila znak za omejitev hitrosti. A sam po sebi popolne varnosti otrokom in preostalim domačinom ne zagotavlja, zato si želijo vsaj še prehod za pešce.

Ko je bila ekipa Planeta v vasi marca letos, se je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, ki sicer velja v naseljih, končala ob zadnji hiši, kjer je bil tudi znak za konec naselja. Na tem mestu so lahko vozniki pospešili na 90 kilometrov na uro, pa čeprav tam ob cesti stoji tudi avtobusna postaja, kamor hodijo otroci.

Po novem tudi mimo avtobusne počasneje

Zdaj pa so za znakom, ki označuje konec naselja, postavili še znak za omejitev hitrosti. Hitrost je na cesti mimo avtobusne postaje po novem omejena na 50 kilometrov na uro.  

123

Na to postajo še vedno hodijo šolarji po cesti, pa vendar je to velika pridobitev za vas, je dejala Jožica Hočevar. Dodala je, da so zadovoljni, da se je nekaj premaknilo, in so dobili znak, pa čeprav vozniki to bolj slabo upoštevajo. 

Vaščani si zdaj želijo še prehod za pešce, ki bi še dodatno izboljšal varnost šolarjev. Župan Dušan Strnad pa je dal obljubo, da bodo poskušali zdaj pridobiti še zemljišča, na katerih bi zgradili pločnik. 
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin