SiolNET. Novice Slovenija
0,68

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Mačka vrgel čez ograjo: žival na varnem, storilca še iščejo

0,68

termometer

maček, mačka
Foto: Thinkstock

Z mačkom, ki ga je neznani storilec z vso silo vrgel čez ograjo, posnetek tega dejanja pa je nato zakrožil po družbenih omrežjih, je vse v redu. Policisti so našli njegove skrbnike. Prejeli so tudi več prijav zoper domnevnega storilca, zoper katerega radovljiški policisti vodijo postopek suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali.

mučenje živali Novice Mučenje živali: moški z vso silo vrgel muco #video

Posnetek z občutljivo vsebino, ki je prejšnji teden zakrožil po družbenem omrežju Facebook, kaže, kako neznani storilec z vso silo vrže mačka čez most. Dogodek naj bi se zgodil nekje na Gorenjskem. Posnetek je sprožil burne odzive uporabnikov družbenega omrežja. 

Policija je že na dan objave posnetka prejela več prijav suma kaznivega dejanja. Danes so s Policijske uprave Kranj sporočili, da so v teh dneh opravili več razgovorov, našli pa so tudi mačka in njegove skrbnike. Obenem sporočajo, da je z živaljo vse v redu. 

Spodaj si lahko ogledate video, pri čemer pa še enkrat opozarjamo, da gre za občutljivo vsebino:

Mile kazni za mučitelje živali

Kazenski zakonik za kruto ravnanje z živalmi predvideva denarne kazni, za hujše oblike mučenja živali pa tudi zaporno kazen od enega do treh let zapora. A pri nas za izjemno krute primere mučenja opažamo premile kazni. Poglejmo nekaj primerov.

 • Domačin iz Boršta pri Kopru je svojega psa stradal in zanemarjal. Bolhe in klopi so ga dobesedno izpili pri živem telesu. Mučitelj je dobil mesec dni zapora.
 • Tri mesece zapora je sodišče prisodilo mučitelju, ki je sosedovega psa z vrvjo privezal na avtomobil in ga vlekel po cesti, da je žival poginila.
 • Zaradi mučenja 90 glav govedi je lendavski rejec in znani lastnik bioplinarne dobil šest mesecev zapora. 
 • Pred 20 leti je slovensko javnost šokiral primer treh kranjskih gimnazijcev, ki so na grozovit način umorili 40 mačk. Kazen so odslužili z družbenokoristnim delom.
konji trebnje Novice Kdo bi lahko preprečil mučenje živali v Trebnjem #video

 

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • annyka / 21.05.2019. ob 16:05 +4 0

  Žival se pusti prijeti, ker zaupa človeku. Metanje čez ograjo na mostu, ponoči, je najmanj zloraba zaupanja, tudi če mačku ni bilo nič. Primerna kazen za storilca bi bila zob ta zob. Ponoči čez neznano ograjo na glavo v temo: pa sam naj si plača stroške zdravljenja, če se polomi.

  +4 0
 • niagara1 / 21.05.2019. ob 21:50 +1 0

  Lepo da se sciti zivali,toda se lepse bi bilo ,da se sciti delavce,ki veliko njih imajo slabse pogoje kot macek.pred leti so imeli zanimivi ljudje afero s psi,pa ni bilo nobene preikave verjetno niti kazni.No kaj mislim povedati,da tu nekaj ne funkcionira v tej demokraciji.

  +1 0
 • mrdezan / 21.05.2019. ob 17:51 0 0

  UPORABNIK51: lahko tebe vrzemo tako? Da bi kdo moji macki to naredil ga lastnorocno polomim!

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin