Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2013,
21.10

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Igor Lukšič SD država

Sreda, 13. 2. 2013, 21.10

5 let, 7 mesecev

Lukšič: Država čedalje bolj služi bogatim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik SD Igor Lukšič je na nocojšnji javni tribuni v Mariboru, ki jo je pripravila SD, spregovoril o tem, kako naj Slovenija stopa naprej s trenutnega "razpotja".

Najprej je po njegovem mnenju treba doseči menjavo vlade, saj ta pelje državo v pogubo, zatem pa prečistiti celotno politiko in na položaje postaviti "čiste" in sposobne ljudi.

Lukšič ugotavlja, da država čedalje bolj služi bogatim, ostali pa vse bolj životarijo. Kot enega glavnih problemov Slovenije danes je izpostavil radikalno nezaupanje v vse, še posebej državo in njene institucije, vlada pa po njegovih besedah le seje spore med ljudmi.

"Tu se nekateri igrajo z ognjem. V Sloveniji se moramo začeti ukvarjati s tem, kako bi izboljšali objektivne razmere, in sicer tako, da bi se stopnja enakosti spet povečala," je menil.

"Nočemo postavljati ljudi, ki so kredibilni"

"Tisto, kar je kratkoročno za narediti, je vložiti vse napore v to, da ta vlada čim prej gre. Tisto, kar je naslednje, pa je to, da je treba Slovenijo prečistiti. Prečistiti vseh nejasnosti, špekulacij, hinavščine, mimikrije," je dodal.

"V politiko morajo priti ljudje, ki so čisti. Ne samo da prisegajo na to, ampak da so v dosedanjem življenju dokazali, da niso kradli, da so živeli od lastnega dela, da so korektni državljani," pravi Lukšič.

Problem države so po njegovih ocenah tudi pomanjkljive strukturne reforme. "Imamo potencial, ki nam ga tudi drugi priznavajo. A naš problem je, da smo zamočili na strukturni ravni in da nočemo postavljati na ključna mesta ljudi, ki so kredibilni". Zato je po njegovih besedah nujno, da se vzpostavi pogoje, da se bodo za ključna mesta potegovali sposobni ljudje.

Dotaknil se je tudi bližajočih nadomestnih volitev za župana Maribora. "Ni boljšega kandidata za župana Maribora, kot je Matevž Frangež," je dejal in izpostavil kandidatove nacionalne izkušnje, ki so po mnenju Lukšiča ključne za vodenje mesta.

Ne spreglejte