Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 5. 2023,
10.54

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,51

Natisni članek

Anže Logar

Sobota, 27. 5. 2023, 10.54

11 mesecev

Logarjevemu društvu se pridružujejo tudi Pikalo, Masten in Čander

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,51
Volilni štab Anže Logar. Romana Jordan, Eva Irgl | Projektu Anžeta Logarja sta se že pridružili poslanka SDS Eva Irgl in vodja njegovega volilnega štaba Romana Jordan. | Foto Bojan Puhek

Projektu Anžeta Logarja sta se že pridružili poslanka SDS Eva Irgl in vodja njegovega volilnega štaba Romana Jordan.

Foto: Bojan Puhek

Na ustanovnem dogodku društva poslanca SDS Anžeta Logarja v sredo bodo prisotni tudi ekonomist Igor Masten, nekdanji minister iz kvote SD Jernej Pikalo, direktor Beletrine Mitja Čander, zdravnik Rok Ravnikar in gospodarstvenik Igor Hustič, poroča časnik Delo.

Profesor ekonomije Masten je javnosti postal znan v času prve vlade Janeza Janše, ko je s skupino mladoekonomistov zagovarjal reforme, privatizacijo in liberalizacijo slovenskega gospodarstva. Kasneje se je neuspešno potegoval za položaj viceguvernerja Banke Slovenija, februarja letos pa je odstopil kot nadzornik SID Banke. Predsednik vlade Robert Golob ga je imenoval v strateški svet za makroekonomska vprašanja.

Pikalo je bil dvakrat minister za izobraževanje iz kvote SD, najprej v vladi Alenke Bratušek, kasneje pa še v vladi Marjana Šarca, ko je bil tudi podpredsednik vlade. Zaradi slabega rezultata stranke na lanskih volitvah je odstopil z mesta podpredsednika SD.

Čander je direktor in solastnik založbe Beletrina in velja za enega najvplivnejših kulturnikov.

Družinski zdravnik Rok Ravnikar pa je predsednik odbora za osnovno zdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije, svoje prve politične izkušnje pa je nabiral v podmladku SLS, sedanja vlada pa ga je imenovala v strateški svet za zdravstvo.

Igor Hustič je predsednik uprave Tovarne olja Gea.

Logarju je v svoj projekt že uspelo pritegniti nekdanjo vodjo kabineta nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja Aljo Brglez, nekdanjo evropsko poslanko in vodjo Logarjevega volilnega štaba Romano Jordan, poslanko SDS Evo Irgl, profesorja evropskega prava Mateja Avblja in nekdanjega ministra za digitalni razvoj Marka Borisa Andrijaniča.

Predsednik SDS Janez Janša je ta teden ocenil, da je Logarjevo društvo dobrodošla popestritev v slovenskem političnem prostoru. Dodal je, da tega projekta niti ne zavrača niti ne podpira.

Janez Janša
Novice Janša: Logarjevo društvo je dobrodošla popestritev
Anže Logar
Novice Znano je, kdaj, kdo in kako bo sodeloval z Logarjem

Tonin: Logar bi moral ustanoviti politično stranko

Predsednik NSi Tonin pa je za STA dejal, da bi Logar moral ustanoviti politično stranko. Pojasnil je, da so notranje raziskave NSi pokazale, da bi jim Logarjeva stranka morda odvzela enega poslanca. "In če je to cena, da pridemo do širše, močnejše zgodbe na desni sredini, smo jo seveda pripravljeni plačati," je zatrdil Tonin. Dodal je je, da bi NSi z Logarjevo stranke sklenila predvolilno koalicijo in tako poslala jasno sporočilo, da je možno oblikovanje desnosredinske vlade brez Janše.

Matej Tonin
Novice Matej Tonin na Taboru NSi: Proti nesposobni vladi ne z oboroževanjem, ampak z jasno alternativo in državljansko aktivnostjo
Ne spreglejte