SiolNET. Novice Slovenija
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Logar na obisku v ZDA

0,73

termometer

Anže Logar | Tokratni obisk slovenskega zunanjega ministra pri Blinknu bo po napovedih slovenskega ministrstva za zunanje zadeve utrdil strateški dialog med državama ter prispeval k nadgrajevanju njunega partnerstva in zavezništva.  | Foto: STA
Tokratni obisk slovenskega zunanjega ministra pri Blinknu bo po napovedih slovenskega ministrstva za zunanje zadeve utrdil strateški dialog med državama ter prispeval k nadgrajevanju njunega partnerstva in zavezništva. Foto: STA

Zunanji minister Anže Logar danes začenja obisk v Washingtonu, kjer se bo v State Departmentu srečal z državnim sekretarjem ZDA Antonyjem Blinknom. Gre za nadaljevanje strateškega dialoga med državama, ki se je začel konec leta 2020 z vlado nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa.

Tokratni obisk slovenskega zunanjega ministra pri Blinknu bo po napovedih slovenskega ministrstva za zunanje zadeve utrdil strateški dialog med državama ter prispeval k nadgrajevanju njunega partnerstva in zavezništva. Napovedali so, da bosta z Blinknom govorila o dvostranskem in transatlantskem sodelovanju ter si izmenjala mnenja o aktualnih regionalnih in globalnih vprašanjih, med drugim o Zahodnem Balkanu.

Talin Novice Je to država, ki Sloveniji diha za ovratnik?

Logar bo predstavil slovensko predsedovanje Svetu EU

Logar bo tudi predstavil potek slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, med katerim Slovenija namenja posebno skrb tudi vsestranskemu utrjevanju transatlantskih odnosov, in sicer na podlagi dogovorov Vrha EU – ZDA junija 2021. Govorila bosta tudi o možnostih krepitve sodelovanja med Slovenijo in ZDA na gospodarskem področju.

Gre za tretje dvostransko srečanje na ravni zunanjih ministrov v zadnjem letu in pol, po obisku sekretarja Mika Pompea avgusta 2020 v Sloveniji in ministra Logarja decembra 2020 v ZDA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin