SiolNET. Novice Slovenija
7,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

LMŠ pojasnjuje, za kaj so Damijanu nakazali 18 tisoč evrov

7,93

termometer

Jože P. Damijan
Jožeta P. Damijana v zadnjem obdobju omenjajo kot kandidat za mandatarja alternativne vlade. Foto: STA

Decembra lani in julija letos sta poslanska skupina LMŠ in podjetje Grant Thornton Advisory, ki ga vodi Jože P. Damijan, sklenili pogodbi v vrednosti 18.300 evrov. Za omenjeni znesek je podjetje pripravilo študije s področja infrastrukture in študijo o zdravstvenih, ekonomskih in drugih posledicah bolezni bolezni covid-19.

Pogodbi med poslansko skupino LMŠ in podjetjem Grant Thornton Advisory sta bili podpisani konec lanskega leta in letos poleti. V dveh nakazilih je od državnega zbora podjetje po pogodbi prejelo 18.300 evrov.

Prva pogodba, za katero je DZ podjetju nakazal 12.200 evrov, se je nanašala na pripravo študije s področja infrastrukture, druga pogodba pa je bila priprava študije o zdravstvenih, ekonomskih in drugih posledicah bolezni covid-19, so sporočili iz LMŠ, ki jo vodi Marjan Šarec.

Damijan ni želel pojasnjevati podrobnosti

Na drugi strani Damijan o podrobnosti posla ni želel govoriti. "V skladu z ustaljenimi uzancami v poslovnem svetu v Grant Thornton Advisory, d. o. o., seveda ne razkrivamo vsebine poslovnih odnosov s svojimi strankami," je vsebino sodelovanja komentiral Damijan.

Podjetje Grant Thornton Advisory se ukvarja s poslovnim svetovanjem in je del mednarodne revizijske, računovodske in davčno svetovalne mreže Grant Thornton.

Slovenski del podjetja vodita Jože P. Damijan in njegova žena Sandra. Jožeta P. Damijana – z ženo imata v podjetju 35-odstotni delež –, ekonomista in predavatelja na ljubljanski ekonomski fakulteti, sicer v zadnjem mesecu omenjajo kot kandidata za vodenje alternativne vlade, v kateri bi sodelovale ravno LMŠ, SD, SAB in Levica.

Jože P. Damijan Novice LMŠ Damijanu za strokovno pomoč letos nakazala 18.300 evrov Jože P. Damijan Novice Damijan še kar naprej skriva imena strokovnjakov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 29
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin