SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljanski svetniki dali zeleno luč za prodajo hiše hospic

0

termometer

Ljubljanski mestni svetniki so dali soglasje Lekarni Ljubljana k nakupu nepremičnin na naslovu Hradeckega cesta 20, v kateri bo deloval novoustanovljeni Ljubhospic.

Hiša je sicer last občine, opozicija pa je prodaji nasprotovala, saj je, kot so poudarili opozicijski svetniki, posest s hišo pred več leti ljubljanski občini zapustila meščanka.

Hišo je Mestni občini Ljubljana (Mol) meščanka zapustila prav z namenom, da naj bi v njej izvajali celostno hospic oskrbo za umirajoče, občina pa je pozneje odkupila še dva sosednja objekta z zemljišči.

Vseh pet let so imeli težave s financiranjem Na Hradeckega cesti je kasneje delovalo Slovensko društvo hospic. Društvo je občini za hišo plačevalo najemnino, težave s financiranjem, ki so se ponavljala praktično ves čas petletnega delovanja hiše, pa so nazadnje pripeljale do odločitve, da društvo prekine z nudenjem oskrbe umirajočim.

Mestni svetniki so medtem na julijski seji dali soglasje Lekarni Ljubljana, da ustanovi zavod za opravljanje hospic dejavnosti, Ljubhospic. Danes pa je mestni svet so javnemu zavodu kljub pozivom opozicije, naj hiša ostane v lasti občine, dal še soglasje za nakup hiše.

Direktor Lekarane Ljubljana Marjan Sedej je sicer pred dobrim mesecem za STA izrazil željo, da bi Ljubhospic prve oskrbovance v hišo sprejel že decembra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin