SiolNET. Novice Slovenija
3,75

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ljubljanska nadškofija izbrisala sporen tvit, od zapisa se distancira

3,75

termometer

Pred dnevi je v javnosti zaokrožil sporen tvit s profila ljubljanske stolnice, v katerem so objavili povezavo do prispevka na spletni strani Radia Ognjišče in del tega tudi citirali. V citatu je bilo navedeno, da so se v ZDA začele pojavljati novice o zlorabah otrok zato, da bi se škofje ukvarjali s tem, ne z migranti.

posnetek, tvitter, stolnica 1 Foto: zajem zaslona

"V zadnjih dneh je v zvezi s spolnimi zlorabami znova zavrelo v ameriškem loncu. Iz njega bo verjetno kipelo še kakšno leto, morda preprosto zato, da se bodo škofje ukvarjali s tem problemom, ne pa z migranti, kar gre v nos ameriškemu predsedniku Donaldu …" se je glasil citat nad objavo prispevka Radia Ognjišče z naslovom Zakaj ne zamolčimo ... V njem je avtorica predstavila svoje mnenje o spolnih zlorabah otrok v Pensilvaniji.

Čeprav se je o objavi na Twitterju v medijih pisalo že pred dnevi, so tvit umaknili šele danes.

Na ljubljanski nadškofiji nam na vprašanje, kdo je odgovoren za profil ljubljanske stolnice, niso odgovorili. "Nadškofija Ljubljana se distancira od političnih stališč, ki so bila objavljena na spletni strani Radia Ognjišče na temo spolnih zlorab v ZDA in migrantov ter kasneje objavljena in umaknjena s Twitter računa ljubljanske stolne župnije."

Tvit so s profila ljubljanske stolnice umaknili danes. Tvit so s profila ljubljanske stolnice umaknili danes. Foto: zajem zaslona

Sporočili so tudi, da obžalujejo vse primere spolnih zlorab v Rimokatoliški cerkvi in vseh drugih ustanovah. "Odločno si prizadevamo za zaščito otrok ter ničelno toleranco do tovrstnih dejanj. V ta namen sodelujemo z ekspertno skupino za reševanje spolnih zlorab pri Slovenski škofovski konferenci, ki škofom pomaga pri reševanju tovrstnih primerov."

Glede stališča do migrantov se sklicujejo na izjavo z naslovom Poskrbimo za vse brate in sestre, ki jo je ljubljanski nadškof Stanislav Zore dal leta 2015. V njej je pozval državo in civilno družbo, da poskrbita še zlasti za begunce z Bližnjega vzhoda.

papež Frančišek Novice Papež v pismu ostro obsodil spolne zlorabe ter prosil za odpuščanje otroci Novice Razkrili 300 duhovnikov, ki naj bi zlorabljali otroke Diarmuid Martin in papež Frančišek Novice Dublinski nadškof: "Samo opravičilo ni dovolj"

Komentarji

11

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Raki / 20.08.2018. ob 18:08 +4 0

  Ni čudno, da po svetu število redovnic in redovnikov upada, razen v Afriki, kjer pa si znajo tudi malo po svoje postaviti pravila. Torej, RKC je preživeta forma, ki preprosto ne zna iti v korak s časom. Dokler ni bilo svetovnega spleta jih to ni motilo, saj njihove svinjarije niso bile razkrite. Sedaj pa je to bistveno drugače in v svoji zaostalosti se ne znajdejo na igrišču. Še vedno pa znajo izbezati denar od revežev, ki jim slepo verjamejo.

  +4 0
 • Anaa / 20.08.2018. ob 15:38 +5 - 1

  Pogledaš Zoreta in se ne čudiš ničemur več. Skrbijo ga begunci, pedofili pač ne. Bi dejala, da tovrstna dejanja tolerira. Obsoja jih očitno ne, kar kaže zapis na njihovi uradni strani.

  +5 - 1
 • misterij1234 / 20.08.2018. ob 13:48 +10 - 7

  Zanimivo,to,grozodejstvo so naša občila sprejala z veliko žlico in bodo trobili o teh res nemoralnih stvareh še mesece.Kaj pa svojat,ki se je že utaborila po EU in tudi pri nas,ko se poročajo odrasli moški muslimani z deklicami starimi od 8 do 13 let.Pred dnevi je na spletu bil opisan dogodek muslimana ko je po poroki 9 letno nevesto do smrti izkoriščal.O tem pa naša trobila molčijo.

  +10 - 7
delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin