Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 6. 2018,
13.42

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,19

1

Natisni članek

ARSO vreme neurje toča

Torek, 5. 6. 2018, 13.42

5 let, 10 mesecev

Vreme, 5. junij

Dele države zajela močna neurja, v Ljubljani padala toča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,19

1

Širše območje jugozahodne Slovenije so okoli poldneva zajele prve nevihte. Pozneje so neurja zajela tudi območje severovzhodno od Ljubljane in se nato premaknila proti jugovzhodu, so pojasnili na agenciji za okolje. O težavah zaradi neviht z nalivi in vetrom poročajo z območij Nove Gorice, Trebnjega in Ljubljane.

Sončno vreme so popoldne po večjem delu države zamenjale nevihte in neurja. Toča je med drugim padala v Brestanici v občini Krško ter tudi pod Šmarno goro v Ljubljani.

Drevo v Ljubljani padlo na tri osebna vozila

V Ljubljani je veter okoli 14. ure na Brodarjevem trgu podrl drevo, ki je nato padlo na tri osebna vozila. Gasilci so drevo odstranili, v vozilu, iz katerega se je kadilo, pa so preventivno odklopili akumulator.

Prav tako okoli 14. ure je na Vojkovi ulici v prestolnici veter odtrgal balkonski nadstrešek. Obvisel je na balkonu, odstranili so ga gasilci. V Ljubljani so imeli nekaj dela tudi s črpanjem meteorne vode, ki je zalila kleti nekaterih stavb. Na Cesti na Bokalce so gasilci iz kuhinje osnovne šole izčrpali okoli tri kubične metre meteorne vode.

Nevihte so zajele visokogorje. Kredarico je popoldne po navedbah agencije za okolje pobelila nevihta s točo in sodro.

Narasle vode poplavile objekte v središču Nove Gorice

Močno neurje je okoli 14. ure zajelo tudi ožji del Nove Gorice. Obilne meteorne vode so v zelo kratkem času poplavile večje število objektov v centru mesta, je povedal poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač.

Novogoriški poklicni in prostovoljni gasilci so opravili okoli 15 intervencij, v katerih so črpali vodo iz kletnih in pritličnih prostorov nekaterih stavb. Med zalitimi stavbami sta bila tudi igralni salon in restavracija.

Kosmač je pojasnil, da meteorni jaški niso mogli odvajati tako velikih količin vode v tako kratkem času, zato je zalilo kleti in druge prostore. Zaradi zmočenega inventarja je verjetno nastala tudi škoda, a o tem za zdaj še ni podatkov.

V Trebnjem poplavljene ceste, naliv povzročil tudi zemeljski zdrs

Neurja so ponekod po državi prinesla tudi obilno deževje. V Trebnjem so poplavljene številne ceste, na občini voznike opozarjajo, naj vozijo previdno.

Na cesti Trebnje–Studenec je naliv povzročil manjši zemeljski zdrs. Pri črpanju vode na terenu so pomagali gasilci.

Nekaj dela s črpanjem meteorne vode so imeli gasilci popoldne tudi v občini Šoštanj. V naselju Zgornji Dražen Vrh v občini Šentilj pa je strela udarila v hlev in zanetila manjši požar, ki pa ga je lastnik uspel pogasiti pred prihodom gasilcev.

Nevihte so napovedane tudi za sredo

Ponoči se bo ozračje umirilo. Zjasnilo se bo. Ponekod bo zjutraj nastala kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo sončno s popoldanskimi nevihtami, te se bodo lahko ponekod pojavljale še v noči na četrtek. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj.

V četrtek bo na zahodu spremenljivo do pretežno oblačno in že zjutraj ali dopoldne bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe. Drugod bo sprva delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V petek bodo popoldne nastale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo zavlekle tudi v noč na soboto.

Spremljajte vremensko napoved na vreme.siol.net

Vreme | Foto: Arso Foto: Arso  

Ne spreglejte