Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 7. 2021,
10.41

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

4

Natisni članek

Nova gorica Slovenija prevara

Petek, 23. 7. 2021, 10.41

2 leti, 8 mesecev

Zmeda pri zbiranju denarja za terapevtske kolonije in rehabilitacijo otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

4

Denar | "Kdorkoli v imenu Zveze Sonček zbira prostovoljne prispevke, to počne z goljufivimi nameni," so sporočili z zveze.  | Foto Getty Images

"Kdorkoli v imenu Zveze Sonček zbira prostovoljne prispevke, to počne z goljufivimi nameni," so sporočili z zveze.

Foto: Getty Images

Neznana oseba je konec julija pred trgovskim centrom v Kromberku v Novi Gorici zbirala prispevke za izvedbo terapevtskih kolonij in obnovitvene rehabilitacije ter izdajala potrdila z nazivom "Bodi Sonček", domnevno podjetnika z območja Ljubljane. Z Zveze Sonček so že sporočili, da s tem nimajo nikakršne veze in da gre za drugo društvo z območja Gorenjske. 

V četrtek, 22. julija, je pred trgovskim centrom Mercator v Kromberku v Novi Gorici potekalo zbiranje prispevkov za izvedbo terapevtskih kolonij in obnovitvene rehabilitacije, ki naj bi jih izvajal Sonček, Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo ali Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije. 

"Darovalci so v zameno za svoj prispevek prejeli brošuro in potrdilo. Navedene aktivnosti je brez pooblastila ali dovoljenja Sončka izvajala neznana oseba, ki je izdajala potrdila z nazivom "Bodi Sonček", domnevno podjetnika z območja Ljubljane," so zapisali v sporočilu za javnost.

''V naslednjih dneh je bilo po pridobitvi dodatnih informacij ugotovljeno, da se je izvajala prodaja brošure na podlagi pogodbe za drugo društvo iz območja Gorenjske, ki ni v nikakršni povezavi z društvom Sonček, Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo ali drugimi društvi Sonček v Sloveniji ali z Zvezo Sonček so.p. Občani iz območja Nove Gorice so lahko prodajo zmotno povezali z društvom Sonček, Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo, zato se vsem morebitnim prizadetim javno opravičujemo,'' so še sporočili.

Gotovinskih prostovoljnih prispevkov ne zbirajo na tak način

Obstaja verjetnost, da bodo navedene osebe nadaljevale z lažnim zbiranjem gotovinskih prostovoljnih prispevkov od občanov. Zveza Sonček in društva Sonček nikoli ne zbirajo gotovinskih prostovoljnih prispevkov na tak način. "Kdorkoli v imenu Zveze Sonček zbira prostovoljne prispevke, to počne z goljufivimi nameni, zato vse občane prosimo, da tako početje prijavijo na najbližjo policijsko postajo ali na telefonsko številko 113 ali pa tudi Tržnemu inšpektoratu RS," so še zapisali. 

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Sonček – Športno društvo cerebralne paralize.
Ne spreglejte