Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2020,
14.29

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Natisni članek

nadzor KPK Aleksandra Pivec

Torek, 1. 9. 2020, 14.29

3 leta, 7 mesecev

Prikaz nasprotnih dejstev

KPK: Pri Naberniku ob Pivčevi ni nasprotja interesov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Albert Nabernik | Foto STA

Foto: STA

Ne moremo govoriti o nasprotju interesov. Na delo Alberta Nabernika poslovne dejavnosti njegovih družinskih članov v ničemer ne vplivajo. Ostro zavračamo tovrstne poskuse diskreditacije našega dela, izvajanje pritiskov na konkretni postopek in medijske manipulacije. Tako so se iz Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) odzvali na članek, ki smo ga včeraj objavili v sodelovanju s Planet TV, da je podjetju v lasti Marjana Nabernika kmetijski inšpektorat leta 2018 prepovedal opravljanje storitev v gozdarstvu. Marjan je brat Alberta Nabernika, ki na KPK preiskuje delo ministrice Aleksandre Pivec.

Oster odziv KPK na trditve v članku, da bi takšen nadzor Pivčeve lahko bil sporen – podpisala ga je višja svetovalka za odnose z javnostmi Komisije za preprečevanje korupcije Maša Jesenšek –, je v celoti takšen:

"Na Komisiji za preprečevanje korupcije (komisija) ponovno poudarjamo, da v konkretnem primeru ne moremo govoriti o nasprotju interesov, saj ni izkazan nikakršen osebni interes, ki bi vplival na nepristransko in objektivno opravljanje nalog zaposlenega na komisiji oziroma zbujal dvom o njegovi nepristranskosti in objektivnosti. Albert Nabernik delo na komisiji opravlja profesionalno (zakonito, strokovno in etično) ter nepristransko, poslovne dejavnosti njegovih družinskih članov pa na njegovo delo v ničemer ne vplivajo. Vodstvo komisije v celoti podpira sodelavca Nabernika in njegovo delo. Na komisiji ostro zavračamo tovrstne poskuse diskreditacije našega dela, izvajanje pritiskov na konkretni postopek in medijske manipulacije, ki brez vsakršne osnove vpletajo družinske člane zaposlenih na komisiji in katerih namen je škodovati postopkom pred komisijo in jih ovirati. Na komisiji ne bomo dopustili, da bi takšni pritiski vplivali na naše delo, in bomo svoje zakonske naloge še naprej izvajali profesionalno in v skladu z visoko stopnjo integritete, kar je vodilo našega delovanja."

Članek, v katerem smo opozorili na povezave in možen konflikt interesov Nabernika pri preiskovanju ministrice za kmetijstvo, ki ga KPK zdaj zanika, si lahko preberete na povezavi: Primer Pivec: razkrivamo, kdo bi se moral izločiti iz odmevne preiskave #video.

Ne spreglejte