Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 8. 2020,
13.49

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

8

Natisni članek

dom starejših občanov COVID-19 Koronavirus

Sobota, 15. 8. 2020, 13.49

3 leta, 8 mesecev

V petek spet več kot 30 okužb, največ v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

8

Testiranje za covid-19 | Foto STA

Foto: STA

V petek so ob 1034 opravljenih testih v Sloveniji potrdili 32 okužb s koronavirusom, je sporočila vlada.

Hospitaliziranih je 16 ljudi, od teh so tri osebe na intenzivni negi. V petek so po koronavirusni bolezni iz bolnišnične oskrbe odpustili štiri ljudi, umrl ni nihče.

Največ novih okužb, osem, so med slovenskimi občinami potrdili v Ljubljani, štiri nove so bile v Celju, tri v Ribnici, dve v Hrastniku in Žalcu, po ena pa v Kamniku, Domžalah, Šmarju pri Jelšah, Polzeli, Trbovljah, Miklavžu na Dravskem polju, Novi Gorici, Piranu, Lukovici, Škofljici in Taboru, kažejo podatki Covid-19 sledilnika.

Hrastniška primera spet v domu starejših

Hrastniška primera sta v tamkajšnjem domu starejših. Kot je danes za Radio Slovenija povedal direktor doma Drago Kopušar, sta bila pozitivna dva brisa stanovalcev, pri zaposlenih pa dodatnih okužb niso zabeležili. V domu so od 10. julija tako doslej zabeležili skupno 52 primerov okužbe, od tega je 22 stanovalcev ozdravelo, devet jih je umrlo, aktivno okuženih pa je 21, je dodal. Po podatkih občine je bilo v četrtek aktivno okuženih še pet zaposlenih v domu starejših.

Znova okužba v domu starejših v Šmarju pri Jelšah

Eno okužbo so v petek odkrili v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah. Kot je dom danes objavil na svoji spletni strani, je bila potrjena okužba pri stanovalki na negovalnem oddelku, ki je bila v petek napotena na sprejem v bolnišnico zaradi zdravstvenih težav, ki sicer niso kazale na okužbo s koronavirusom.

V petek je bila najprej hospitalizirana v celjski bolnišnici, nato pa premeščena na ljubljansko infekcijsko kliniko. V domu so v sivo cono spremenili celoten oddelek, kjer je stanovalka bivala. Danes so vzeli brise vsem stanovalcem na oddelku in zaposlenim v izmeni, v nedeljo jih bodo predvidoma tudi ostalim zaposlenim, ki so bili v zadnjem mesecu z okuženo stanovalko v stiku, poroča STA.

Med petkovimi primeri v Sloveniji je bila ena okužba v starostni skupini od pet do 14 let, devet v skupini do 24 let, sedem v skupini do 34 let, ena v skupini do 44 let, sedem v skupini do 54 let, dve v skupini do 64 let, tri v skupini do 74 let ter po ena v skupinah do 84 let in nad 85 let, kažejo podatki Covid-19 sledilnika.

V četrtek smo sicer v Sloveniji ob 937 opravljenih testih potrdili 37 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ po 3. aprilu.

Preberite še:

Mejni prehod
Novice Karantena za mlade Slovence, ki se vračajo z dopusta na Hrvaškem?
Ne spreglejte