SiolNET. Novice Slovenija
0,85

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Koprski zapor poka po šivih, zaporniki spijo na tleh

0,85

termometer

Koprski zapor
Foto: Bojan Puhek

Koprski zapor, ki lahko sprejme največ 110 zapornikov, poka po šivih. V ponedeljek je bilo v njem nameščenih 161 moških, kar pomeni, da je zapor zaseden 146-odstotno. Ker je zmanjkalo postelj, nekateri spijo na žimnicah na tleh.

Na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij so za Primorske novice zanikali govorice, da zaradi prenapolnjenosti koprskega zapora zapornike nameščajo v telovadnici. Priznavajo pa, da nekateri zaporniki nimajo postelj in da spijo na žimnicah na tleh.

Pojasnili so, da je bilo v ponedeljek v koprskem zaporu zaprtih 161 moških, od tega 85 pripornikov in 76 obsojencev. Po uradnih zmogljivostih bi lahko v zaporu sprejeli največ 110 ljudi, kar pomeni, da je koprski zapor trenutno zaseden 146-odstotno, pišejo Primorske novice.

Tretjino zapornikov je tujcev, večina je vodičev nezakonitih migrantov

Na upravi v Ljubljani so za Primorske novice še priznali, da se v zadnjem času v vseh slovenskih zaporih soočajo z veliko prostorsko stisko, ki so jo povzročili predvsem tujci. Teh je v naših zaporih trenutno 432, kar predstavlja že slabo tretjino vseh zaprtih. Velika večina je vodičev nezakonitih migrantov čez državno mejo.

V koprskem zaporu je takih kar 95, kar pomeni, da je v njem skoraj 60 odstotkov zaprtih samo zaradi nezakonitega prehajanja državne meje. 62 med njimi je pripornikov, 33 pa obsojencev, ki že prestajajo zaporno kazen, še pišejo Primorske novice.

Komentarji

7

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • ibego11 / 14.11.2019. ob 11:22 +5 - 1

  Za svoje barabščine ter lopovščine,si zaslužijo še kaj hujšega kot spanje na madracah.

  +5 - 1
 • stanly / 14.11.2019. ob 10:52 +4 0

  zapornike preselite iz sedanjih hotelskih namestitev v opuščene rudnike, kjer naj skrbijo za njihovo vzdrževanje in naj se naučijo pošteno delati...

  +4 0
 • kontrabas / 14.11.2019. ob 11:07 +3 0

  STANLY strinjam se s tabo. Kljub temu, da spijo na žimnicah jim je veliko boljše,kot marsikateremu poštenemu Slovencu. Zapor v Kopru je hotel s 3 zvezdicami sicer bi se zaporniki že davno pritoževali. Marsikateri boljše živi,kot doma sploh lopovi z juga in muđahedini.

  +3 0
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin