SiolNET. Novice Slovenija
0,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koprski zapor poka po šivih, zaporniki spijo na tleh

0,85

termometer

Koprski zapor
Foto: Bojan Puhek

Koprski zapor, ki lahko sprejme največ 110 zapornikov, poka po šivih. V ponedeljek je bilo v njem nameščenih 161 moških, kar pomeni, da je zapor zaseden 146-odstotno. Ker je zmanjkalo postelj, nekateri spijo na žimnicah na tleh.

Na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij so za Primorske novice zanikali govorice, da zaradi prenapolnjenosti koprskega zapora zapornike nameščajo v telovadnici. Priznavajo pa, da nekateri zaporniki nimajo postelj in da spijo na žimnicah na tleh.

Pojasnili so, da je bilo v ponedeljek v koprskem zaporu zaprtih 161 moških, od tega 85 pripornikov in 76 obsojencev. Po uradnih zmogljivostih bi lahko v zaporu sprejeli največ 110 ljudi, kar pomeni, da je koprski zapor trenutno zaseden 146-odstotno, pišejo Primorske novice.

Tretjino zapornikov je tujcev, večina je vodičev nezakonitih migrantov

Na upravi v Ljubljani so za Primorske novice še priznali, da se v zadnjem času v vseh slovenskih zaporih soočajo z veliko prostorsko stisko, ki so jo povzročili predvsem tujci. Teh je v naših zaporih trenutno 432, kar predstavlja že slabo tretjino vseh zaprtih. Velika večina je vodičev nezakonitih migrantov čez državno mejo.

V koprskem zaporu je takih kar 95, kar pomeni, da je v njem skoraj 60 odstotkov zaprtih samo zaradi nezakonitega prehajanja državne meje. 62 med njimi je pripornikov, 33 pa obsojencev, ki že prestajajo zaporno kazen, še pišejo Primorske novice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin