SiolNET. Novice Slovenija
0,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Konec obveznih zaščitnih mask v lekarnah ter pogoja PCT za zaposlene v zdravstvu in socialnem varstvu

0,70

termometer

zaščitna maska |  Od danes nošenje zaščitnih mask ostaja obvezno zgolj v dejavnostih zdravstva in nastanitvah socialnega varstva. | Foto: Getty Images
Od danes nošenje zaščitnih mask ostaja obvezno zgolj v dejavnostih zdravstva in nastanitvah socialnega varstva. Foto: Getty Images

V lekarnah od danes ni več obvezna uporaba zaščitnih mask, zaposlenim v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva pa za opravljanje dela ni več treba izpolnjevati pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT). Spremembe, ki jih je vlada sprejela v soboto, je predlagala strokovna skupina za covid-19 pod vodstvom Mateje Logar.

Razloga za dodatno sproščanje ukrepov sta po navedbah vlade ugodnejša epidemiološka slika in značilnosti koronavirusne različice omikron, pri kateri covid-19 običajno poteka blažje kot pri prejšnjih različicah.

Omenjene novosti zajema spremenjeni odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, ki začenja veljati z današnjim dnem.

Vlada je pred tem sredi aprila odpravila obveznost nošenja zaščitnih mask v večini zaprtih javnih prostorov. Od danes nošenje zaščitnih mask tako ostaja obvezno zgolj v dejavnostih zdravstva in nastanitvah socialnega varstva. Pogoj PCT pa ostaja obvezen za obiskovalce v bolnišnicah in obiskovalce v nastanitvenih enotah socialnega varstva.

Zaščitna maska postane odpadek. Novice To so novosti, ki jih je sprejela vlada

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin