SiolNET. Novice Slovenija
1,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koliko ljudi še lahko sprejme Ljubljana? #video

1,35

termometer

Po zadnjih podatkih v Ljubljani živi malenkost več kot 280 tisoč ljudi. Kateri je najgosteje poseljen del naše prestolnice, kako so s kakovostjo življenja zadovoljni tamkajšnji prebivalci in koliko prebivalcev lahko Ljubljana sploh še sprejme?

Največja poseljenost na kvadratni kilometer v Sloveniji je v Piranu, in sicer pet tisoč prebivalcev, medtem ko na en kvadratni kilometer v prestolnici živi 1.050 ljudi.

V prestolnici je najbolj poseljeno naselje Fužine. "Naselje je bilo zgrajeno v štirih fazah, kar pa lahko zdaj ugotavljamo tudi, da ljudje radi živijo na Fužinah. Imajo torej vso potrebno infrastrukturo," je za Planet TV razlagala Stanka Solar, direktorica Stan nepremičnine.

V Ljubljani število še narašča. Se lahko zgodi, da bo prestolnica postala prenasičena? "Če gledamo v primerjavi z drugimi mesti, v Ljubljano se priseli zdaj za odstotek prebivalstva, ne vidim velikih težav. Če gledamo sodobno gradnjo, je energetska učinkovitost teh stavb spet drugačna, kakor se je gradilo prej, in tudi zmanjšanje porabe energije bo pripeljalo do tega, da nimamo takih težav z infrastrukturo," je dodala Solarjeva.

Tujci so zadovoljni

Tujci, ki pri nas kupujejo nepremičnine, so zelo zadovoljni s kakovostjo življenja, je razlagala Solarjeva.

"Zelo se zadovoljni s kakovostjo življenja, predvsem s to varnostjo, ki jo ponuja, čeprav se mogoče tega sami ne zavedamo. Če vsakič znova slišimo nekoga, ki pride na primer iz Rusije, kako imamo varno življenje v Sloveniji, kako imamo kakovostno hrano in pijačo in vse, kar je potrebno za življenje in tudi naravo, bi pa rekla, da v Sloveniji živimo kar dobro," je še dejala.

Gostja v studiu Planet TV v oddaji Poletni dan je bila Kitajka Čan hua. Ta že 21 let živi v Sloveniji. V oddaji je predstavila razlike v življenju v deželi zmajev in cesarjev ter pri nas.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 32
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin