SiolNET. Novice Slovenija
1,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kmalu bo znano, koliko spornega mesa za kebab so pojedli Slovenci

1,19

termometer

Kebab |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

V začetku prihodnjega tedna bo bolj jasno, koliko spornega mesa za kebab, v katerem je Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin potrdila navzočnost salmonele in ostankov zdravila ketoprofen, je končalo v prehrani ljudi. Distributer kebaba poljskega proizvajalca s trga zdaj umika še dodatne količine kebaba.

Kot so zapisali na spletni strani uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, jih je nosilec dejavnosti obvestil, da je proizvajalec kebaba meso, ki se je uporabilo v proizvodnji spornega lota kebaba, uporabilo tudi v proizvodnji istega proizvoda drugih količin. Te pa so že bile distribuirane drugim nosilcem dejavnosti.

Novice "Dovolj je sprenevedanja, bolno poljsko meso ste jedli že pred mojim razkritjem" #video #Argument

Uprava je sicer v vzorcu mesa iz lota neto teže pet kilogramov, ki sicer ni doseglo potrošnikov, potrdila tako navzočnost salmonele kot tudi ostankov zdravila ketoprofen.

Distributer tako odpoklicuje goveji doner kebab prozvajalca Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo z neto težo deset, 15 in 20 kilogramov. Vse količine imajo oznako lota 191219 ter rok uporabe 19. december 2019.

Na skrivaj pridobljeni posnetek iz klavnice na Poljskem, od koder prihaja sporno meso:

Zdaj se začenja ugotavljanje, koliko Slovencev je jedlo oporečni kebab

Kot je za Radio Slovenije pojasnila direktorica inšpekcije za varno hrano Andreja Bizjak, so podatke o tem sporočili v sistem hitrega obveščanja. Kot je dodala, je takoj stekla akcija od distributerja do proizvajalca, prav tako so v tem tednu obvestili vse slovenske prejemnike tega kebaba, da so ga umaknili iz prodaje. Zdaj se izvajata umik in kontrola umika, je pojasnila.

Izsledki umika bodo po poročanju Radia Slovenija znani v začetku tedna, ko bo tudi bolj jasno, koliko spornega mesa so pojedli slovenski ljubitelji kebaba. 

Preberite tudi:

meso Poljska Novice "Prevarantov je v mesni industriji ravno toliko kot v kakšnem drugem poslu" #video Oddaja Argument Novice Je slovensko meso res boljše od tujega? #video meso, govedina Novice Zadružniki: Objavite uvoznike spornega poljskega mesa meso Poljska Novice Kje je 15 ton mesa iz Poljske, ki je pod drobnogledom inšpektorjev #video
delitve: 44
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin