SiolNET. Novice Slovenija
5,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Klakočar Zupančičeva potrdila dobre odnose med Slovenijo in Japonsko

5,93

termometer

Urška Klakočar Zupančič Japonska | Zaradi izbire svojih oblačil je kot običajno pritegnila veliko pozornosti. | Foto: Slovenia in Japan
Zaradi izbire svojih oblačil je kot običajno pritegnila veliko pozornosti. Foto: Slovenia in Japan

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, ki se je pretekli torek v Tokiu udeležila pogrebne slovesnosti nekdanjega japonskega predsednika vlade Šinza Abeja, je v četrtek končala delovni obisk Japonske, med katerim se je srečala s številnimi japonskimi in tujimi politiki ter potrdila dobre odnose med Slovenijo in Japonsko.

Predsednica DZ je kot običajno zaradi izbire svojih oblačil pritegnila veliko pozornosti.

V četrtek se je Urška Klakočar Zupančič udeležila sprejema na slovenskem veleposlaništvu v Tokiu. Ta je potekal v znamenju 30. obletnice diplomatskih odnosov med državama. Na sprejemu se je seznanila tudi z dejavnostmi slovenske skupnosti na Japonskem in potrdila dobre odnose med državama.

V japonskem parlamentu jo je sprejel predsednik predstavniškega doma

Srečala se je tudi z aktualnim japonskim premierjem Fumiom Kišido in zunanjim ministrom Jošimaso Hajašijem.

V japonskem parlamentu jo je sprejel predsednik predstavniškega doma Hirojuki Hosoda, s katerim sta govorila o gospodarskih in političnih odnosih med državama v luči omenjene 30. obletnice diplomatskih odnosov, o vojni v Ukrajini in njenem vplivu na širše geopolitične razmere ter o možnostih okrepitve medparlamentarnega sodelovanja.

Pogreb Shinzo Abe Novice Japonci so se poslovili od pokojnega premierja Abeja #video

Pomembnost izmenjave parlamentarnih izkušenj in dobrih praks

O zadnjem se je pogovarjala tudi s predsednikom japonsko-slovenske parlamentarne skupine prijateljstva Ičrom Aisavo in njenimi člani. Strinjali so se, da je izmenjava parlamentarnih izkušenj in dobrih praks zelo pomembna, saj se s tem spodbuja sodelovanje tudi na drugih področjih.

Klakočar Zupančičeva se je srečala tudi s člani japonsko-slovenskega poslovnega kluba (JSBC), s katerimi je govorila o gospodarskih odnosih med državama, o pomenu japonskih investicij v Sloveniji in o priložnostih za njihovo krepitev.

Spregovorili o pomenu žensk na visokih položajih

Pred tem je imela predsednica DZ v sredo vljudnostni pogovor z guvernerko Tokia Juriko Koike, s katero sta med drugim spregovorili o pomenu spodbujanja udejstvovanja žensk na visokih položajih. Ob robu delovnega obiska se je Klakočar Zupančičeva srečala še z nekaterimi drugimi visokimi gosti iz tujih držav, ki so bili vabljeni na pogrebno slovesnost v čast nekdanjega japonskega premierja.

O ruski agresiji na Ukrajino, energetski draginji in digitalizaciji državne uprave je tako govorila s predsednikom estonskega parlamenta Jurijem Ratasom, medtem ko je o slovensko-romunskih dvostranskih odnosih in energetski draginji izmenjala mnenja s predsednikom poslanske zbornice Romunije Marcelom Ciolacuem in predsednikom romunske vlade Nicolaem Ciucom.

Urška Klakočar Zupančič, Dejan Zavec Novice Urška Klakočar Zupančič bo boksala z Dejanom Zavcem Volitve, Svoboda, Cvetličarna. Novice Palestinec, obdolžen posilstva mladoletnice, pleše na svobodi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin