SiolNET. Novice Slovenija
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kemis brez inšpekcijske odločbe še naprej sprejema odpadke

0,03

termometer

Kemis
Foto: Andreja Lončar

Vrhniška družba Kemis še ni dobila vročene odločbe inšpekcije, po kateri bo morala prenehati opravljati dejavnost, tako da še naprej sprejema odpadke. Požarno varnost zagotavlja kljub izklopljeni elektriki na podzemnem rezervoarju, komunala ji vode še ni izklopila, je danes STA povedal direktor Boštjan Šimenc.

Kemis Vrhnika Nanut Šimenc Posel danes Inšpekcija odločila: v Kemisu črna gradnja tudi odprta nadstrešnica #video

Gradbena inšpekcija je odločila, da je v obratu Kemisa poleg rezervoarja za požarno vodo (objekt C) črna gradnja tudi odprta nadstrešnica za skladiščenje odpadkov (objekt A), medtem ko prizidek (objekt B) k njej nima uporabnega dovoljenja. Po odločbi bo moral Kemis nadstrešnico v enem letu odstraniti in v njej takoj prenehati opravljati dejavnost. Prepoved opravljanja dejavnosti bo veljala tudi za prizidek, piše STA.

Znano še ni, ali bodo vodo odklopili celotnemu obratu, ali le rezervoarju

V družbi odločbe še niso prejeli, je danes povedal direktor Boštjan Šimenc. Ko jo bodo, jo bodo proučili in se odločili, kako naprej. Verjetno se bodo nanjo pritožili. Glede zagotavljanja požarne varnosti je povedal, da je sistem z rezervoarjem dodatna možnost, po standardih morajo namreč imeti dva avtomatska sistema. Rezervoar nima elektrike, je pa v njem voda, tako da bi v primeru požara ta sistem lahko uporabili ročno. Trenutno je tako v funkciji en avtomatski sistem.

Kemis Vrhnika Nanut Šimenc Foto: STA

Po odločitvi inšpekcije bo morala komunala Kemisu odklopiti tudi vodo, pri čemer še ni jasno, ali bodo odklopili dobavo celotnemu obratu, ali le za rezervoar. Šimenc je povedal, da so s komunalnim podjetjem v stiku in iščejo primerno rešitev.

Kemis je že septembra vložil vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za rezervoar za vodo. Upravna enota Vrhnika je sprožila spor pred vlado glede pristojnosti, o kateri je slednja šele konec februarja odločila, da mora o izdaji gradbenega dovoljenja odločiti upravna enota.

Enako je glede prizidka, saj je, po direktorjevih besedah, upravna enota sprožila spor glede pristojnosti, o njem pa, po direktorjevem vedenju, vlada še ni odločila, še navaja STA.

Kemis Vrhnika Nanut Šimenc Posel danes Gradbeni inšpektor izdal odločbo glede Kemisa

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin