SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kavčič namerava svoj program kljub porazu na kongresu realizirati

3

termometer

Po kongresu LDS mora novoizvoljeni svet stranke, ki je najvišji organ med kongresoma, v 30 dneh sklicati ustanovno sejo in izvoliti predsednika. Dosedanji predsednik sveta je bil Aleš Gulič.

Kongres je za predsednico vnovič izvolil Katarino Kresal, Blaž Kavčič, ki ga je Kresalova premagala, pa želi poiskati način za uresničitev svojega programa. Kavčič je pri članih stranke zaznal nezadovoljstvo Kavčič je že takoj po sobotnem kongresu pojasnil, da je na terenu pri številnih članih zaznal nezadovoljstvo, saj se ne počutijo dobro kot člani "elitistično zaznavane stranke". Pričakujejo spremembe, sicer so napovedali, da bodo LDS zapustili. Kavčič: Stranka se bo še naprej "sušila" To se ne bo zgodilo "čez noč", vendar se bo stranka še naprej "sušila", je dejal Kavčič. Medtem so v LDS zatrdili, da zaenkrat niso prejeli nobene odstopne izjave.

"Realno stanje je drugačno" Po Kavčičevem mnenju so bile zadeve na kongresu prikazane v optimistični luči, realno stanje pa je drugačno. "Če kdo misli, da je tako, kot so pojasnjevali naročeni razpravljavci na kongresu, češ da stvari niso tako slabe, kot izgledajo, in da ljudje ne vedo, kako jim je dobro, to niso prepričljivi vsebinski razlogi," je oster Kavčič.

Bo Kavčič svoj program uresničil v LDS ali kje drugje? Stranka, ki bi prevzela mandat s programom, kot ga je sam predstavil, torej s kritičnim odnosom do elit in usmerjena v srednji slovenski razred, je po njegovem mnenju potrebna. Ne ve sicer, ali je to LDS ali kakšna druga opcija. Svoj program, s katerim ni uspel prepričati dovolj delegatov, pa bo "na vsak način" poskušal realizirati.

Zaenkrat Kavčič ostaja član LDS in zatrjuje, da trenutno ne razmišlja o ustanovitvi lastne stranke. Bo pa kot predsednik Sivih panterjev, ki so seniorska organizacija v LDS, najprej poskušal okrepiti notranjo komunikacijo v stranki, čeprav glede tega ni optimist.

Svet LDS bo sicer na ustanovni seji na predlog predsednika odločal tudi o sestavi izvršnega odbora LDS. Na kongresu je nova predsednica komisije za statut in poslovnik postala Branka Petkovšek, predsednik nadzornega odbora pa ostaja Mirko Bandelj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin