Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Petek,
3. 6. 2011,
12.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 3. 6. 2011, 12.33

7 let, 12 mesecev

Katja Šoba po novem članica SDS

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanja predsednica Študentske organizacije Slovenije in soorganizatorka granitnih demonstracij se je včlanila v opozicijsko stranko SDS.

"Odločila sem se aktivno sodelovati pri spremembah na boljše in za to izbrala najboljšo stranko," je za spletno stran SDS povedala 27-letna Katja Šoba. Profesorica sociologije in geografije, ki je predsedovala Študentski organizaciji Slovenije v času, ko je ta organizirala študentske demonstracije, na katerih so udeleženci z granitnimi kockami poškodovali pročelje parlamenta, v intervjuju ob včlanitvi ni pozabila citirati niti Rose Luxemburg niti Konfucija. Avtorjev dveh misli, ki se jih še posebej drži v življenju. Katja Šoba je s študijem začela leta 2003, ves čas pa je bila tudi aktivna v študentskem organiziranju, ki ga je kronala s predsedovanjem krovni slovenski študentski organizaciji. Svoj mandat je zaključila decembra lani, ko je končno diplomirala, njen mandat pa je bil relativno odmeven. Nase je opozorila predvsem z nastopi v času študentskih demonstracij 19. maja lani, ko ni želela prevzeti odgovornosti za materialno škodo, ki so jo povzročili udeleženci. Ko je lani poleti študentska organizacija sprejemala novo študentsko ustavo, naj bi Šobi tudi grozili. A študentsko obdobje je zdaj zaključila in po novem bo svojo kariero lahko gradila tudi v okviru največje opozicijske stranke, SDS.

Na referendumu bo proti

O razlogih za včlanitev v najbolj uspešno desno stranko pri nas je na spletni strani SDS povedala: "Vsak dan delam z najbolj ranljivimi skupinami naše družbe in poslušam zgodbe, kako ljudje zaradi grabežljivosti in lakomnosti posameznikov izgubljajo službe in se le stežka prebijajo iz meseca v mesec. To so zgodbe, ki ti sežejo do srca in te prepričajo, da je potrebna sprememba na boljše, nato imaš samo dve možnosti: ali konstantno kriviš sistem ali začneš aktivno sodelovati pri spremembah na boljše. Jaz sem se odločila za slednje in za to izbrala najboljšo politično stranko."

V nedeljo bo na referendumu trikrat glasovala proti, čeprav meni, da so spremembe potrebne, a morajo biti te, kot pravi Šoba, "ljudem bolj prijazne" in "zdravorazumske".

Sicer pa naj bi se SDS v zadnjih mesecih pridružilo kar nekaj novih članov. Med najbolj vidnimi je zagotovo pevka Elda Viler, nova člana pa sta tudi fizik Dušan Petrač in ekonomist Ljubo Sirc.

Ne spreglejte