Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 2. 2014,
17.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Karl Erjavec ministrstvo zdravje

Sreda, 5. 2. 2014, 17.29

7 let, 12 mesecev

Karl Erjavec: Prevzem zdravstvenega resorja ne pride v poštev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvak DeSUS Karl Erjavec zagotavlja, da bo o kandidatih za nova ministra vse dogovorjeno pravočasno. O morebitnih dosedanjih dogovorih s premierko Alenko Bratušek je še skrivnosten.

Je pa na vprašanje, ali bo DeSUS prevzel gospodarski ali zdravstveni resor, danes jasen, da "zdravje ne pride v poštev".

Erjavec in premierka Alenka Bratušek naj bi se o imenih za nova ministra in o tem, kako si bosta PS in DeSUS razdelili resorje, dogovorila že do minulega ponedeljka. A so jima zadnji sestanek minuli konec tedna preprečile vremenske razmere.

Bratuškova mora opraviti pogovore s potencialnimi kandidati Erjavec je tako po ponedeljkovem kolegiju partnerjev pri premierki pojasnil, da sta se z Bratuškovo sestala pred kolegijem in se dogovorila glede nekaterih možnih imen za ministrske kandidate.

Kot je tedaj pojasnil Erjavec, mora Bratuškova opraviti pogovore s potencialnimi kandidati, prav tako mora nekaj pogovorov znotraj stranke opraviti tudi sam. Ob tem je spomnil, da ima DeSUS v petek sejo izvršnega odbora, kjer se bodo dogovorili o njihovem kandidatu za ministra, istočasno bo svoj predlog dorekla tudi PS.

Medtem še vedno ni izključena menjava resorjev, a le med zdravstvenim in gospodarskim, ki ostajata prazna, je v ponedeljek dejal Erjavec. Ob tem je pojasnil, da bo končna razdelitev jasna v četrtek zvečer, odvisna pa od pogovorov v torek in danes.

Bo DeSUS prevzel vodenje urada za Slovence v zamejstvu in po svetu? Glede na te izjave je bilo sklepati, da je iz pogovorov izpadla možnost, da DeSUS morebiti prevzame vodenje urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, kar naj bi si po nekaterih informacijah stranka želela.

Danes pa je Erjavec navedel, da prevzem zdravstvenega resorja ne pride v poštev. A hkrati na vprašanje, če gre iz vsega tega sklepati, da sta se s premierko že dogovorila, da DeSUS imenuje gospodarskega ministra, ne odgovarja konkretno. "Mogoče... Ni nujno," je odgovoril.

Tako bo treba počakati, če bo več znanega v četrtek. Erjavec se sicer, kot je pojasnil, do petka mudi v tujini.

Ne spreglejte