Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
9.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Karl Erjavec

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 9.25

8 let

Karl Erjavec: Ne bom rušil vlade. Niti v primeru, da bi Cerar zahteval moj odstop.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ni razlogov za moj odstop. Zaplet z arbitražnim sporazumom se izkorišča za napad name, končna tarča pa je premier Miro Cerar, trdi zunanji minister Karl Erjavec.

Zaradi zapleta z arbitražnim sporazumom pričakuje interpelacijo, jesen pa bo naporna zaradi sprejemanja proračuna.

"Premier mora oceniti, ali me še potrebuje v vladi ali ne" Erjavec je povedal, da bo v primeru, da bo premier Cerar ocenil, da je objektivno odgovoren, sprejel njegovo odločitev. "Sam bi odstopil. Nepotrebno bi bilo zaradi tega imeti izredno sejo državnega zbora," je v pogovoru z Meto Roglič za časnik Dnevnik dejal Erjavec.

"Naj najprej povem, da ne bom rušil zdajšnje vlade. Niti v primeru, da bi Cerar zahteval moj odstop. DeSUS se bo v zdajšnji koaliciji še naprej trudil uresničiti svoj program. Premier mora oceniti, ali me še potrebuje v vladi ali ne. Možnosti, da bi DeSUS vstopil v morebitno Janševo vlado, pa ni in tega se vodja opozicije dobro zaveda. Zato poskuša vse, da bi oslabil mene in DeSUS," je pojasnil prvak DeSUS.

"Najmočnejši člen te vlade in koalicije je gotovo DeSUS" Med drugim ocenjuje, da želi vodja opozicije Janez Janša uresničiti svojo napoved ob razglasitvi volilnih rezultatov, da zdajšnja vlada ne bo zdržala leto dni in da bomo kmalu imeli še ene predčasne volitve.

"Očitno se arbitražni dogodek izkorišča predvsem za napade name, saj bi zrušenje mene kot zunanjega ministra pomenilo erozijo vlade," je dodal in ocenil, da je vlada, v kateri niso vsi predsedniki koalicijskih strank, gotovo oslabljena. DeSUS pa po Erjavčevih besedah moti vse stranke.

"Končna tarča pa nisem jaz, temveč premier. A nekje je treba začeti. Najmočnejši člen te vlade in koalicije je gotovo DeSUS. Naša stranka zagotavlja 46. glas in tega se vodja opozicije dobro zaveda. Če bo os med SMC in DeSUS destabilizirana, bo vlada oslabljena," je prepričan Erjavec.

Ne spreglejte