Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 2. 2021,
17.24

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Torek, 9. 2. 2021, 17.24

3 leta, 2 meseca

VREMENSKA NAPOVED ZA 9. FEBRUAR

V osrednji Sloveniji obstaja nevarnost razlivanja rek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Ob padavinah v zadnjih dneh Agencija za okolje (Arso) opozarja na možnost razlivanja rek v osrednji Sloveniji. Ljubljanica se bo začela razlivati na Ljubljanskem barju, morje pa na izpostavljenih delih obale v višini 15 centimetrov, so sporočili iz Arsa.

Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

V večjem delu države reke upadajo, naraščati pa so začele v južni Sloveniji in na Primorskem. Pretoki rek so večinoma veliki, le reke na Dolenjskem in ponekod v vzhodni Sloveniji imajo srednje pretoke. Ojezerjenost kraških polj na Notranjskem se povečuje.

Agencija za okolje (Arso) opozarja, da bodo v sredo reke znova narasle, najbolj na območju južne in osrednje Slovenije ter na Primorskem. V večjem delu države bo vodnatost rek velika in se bo nadaljevala tudi v četrtek, ko bodo reke po večini že začele upadati. Gladina morja bo v sredo zjutraj povišana.

Večina rek ima temperaturo med 4 in 10 stopinj Celzija, morje pa ima dobrih 10 stopinj Celzija, so še sporočili iz agencije.

Deževalo bo tudi jutri

Danes bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo večinoma deževalo. Na Štajerskem in v Pomurju bo pihal severni veter, na Primorskem pa bo zapihal veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12, na severozahodu okoli 3 stopinje Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje.

Jutri bo oblačno s padavinami, ki jih bo več v zahodni in osrednji Sloveniji. Po nižinah bo večinoma deževalo. Na Primorskem bo še pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 6 do 13, na severozahodu okoli 3 stopinje Celzija.

V noči na četrtek bo dež tudi po nekaterih nižinah prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Občutno se bo ohladilo. V četrtek bo deloma jasno in večinoma suho. V petek bo pretežno jasno in mrzlo. Na Primorskem bo pihala burja, še poročajo vremenoslovci.

Ne spreglejte