Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2013,
12.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

privatizacija SD Matjaž Han

Ponedeljek, 17. 6. 2013, 12.53

8 let

Jutri na koaliciji kljub Lukšičevim "kanonom" znova enotnost?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kljub ostrim besedam predsednika SD Igorja Lukšiča o tem, da premierka Alenka Bratušek in PS z nespoštovanjem dogovorov rušita vlado, kaže, da se bo koalicija vendarle poenotila.

Predvidoma jutri se bo sestala koalicija v širši sestavi predsednikov strank, poslancev in ministrov, poleg prodaje državnega premoženja pa bodo razpravljali tudi o rebalansu proračuna. Glede sprejetja obeh dokumentov v državnem zboru je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han optimističen.

Han pričakuje nekaj glasov SD proti prodaji državnih podjetij Sam bo tako v petek glasoval za prodajo 15 državnih podjetij, kljub temu da pričakuje tudi dva ali tri negativne glasove poslancev SD. Glede rebalansa pa je v izjavi novinarjem v DZ-ju dejal, da so bili ministri Socialnih demokratov pri pripravi dokumenta "razmeroma zelo uspešni glede na dane možnosti", še posebej ministra za kmetijstvo in za delo.

Optimizma vodje poslanske skupine pa ne deli predsednik SD gor Lukšič, ki je že v soboto po seji predsedstva druge največje vladne stranke menil, da najmočnejši koalicijski partnerji izsiljujejo SD in rušijo vlado s tem, da se ne držijo dogovorov.

Lukšič: PS vodi politiko brez dogovarjanja s koalicijskimi strankami Tudi danes je Lukšič ponovil, da Pozitivna Slovenija vodi politiko brez dogovarjanja s koalicijskimi strankami. "Težava je v improvizaciji pri vladanju. Danes so odpovedali delovni sestanek s predsedniki strank in vodji poslanskih skupin pri premierki. PS vleče poteze na vseh področjih, ne da bi se z nami pogovarjala. Na vlado in v DZ pridejo z neusklajenimi papirji, potem pa hočejo imeti naše glasove. Tako to ne gre," je za Planet Siol.net dejal Lukšič.

Ponovil je tudi pomisleke do privatizacijskega svežnja. "Ta papir je še vredno podhranjen in je slabši od tistega, ki ga je pripravila Janševa vlada. Če bi imeli resen namen, bi skupaj z nami sestavili papir, ne pa da popravijo tri stavke. Te zadeve se kopičijo in postajajo že način delovanja. Improvizacija se s PS širi v vlado, to je za Slovenijo problematično. Po treh mesecih mora stroj delovati."

Lukšič tako namerava jutri odpreti tako vprašanje tehničnega delovanja koalicije pri usklajevanju dela kot tudi omenjena vsebinska vprašanja.

Premierka Alenka Bratušek je v odzivu na Lukšičeve besede o razmerah v koaliciji dejala, da ne potrebujejo dodatnih odgovorov. "Tudi v preteklosti je povedal in govoril marsikaj, pa so se vse stvari iztekle tako, kot je bilo treba." Dodala je le, da so se v koaliciji prejšnji teden dogovorili glede privatizacije 15 državnih podjetij.

Ne spreglejte