Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 6. 2014,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jure Janković Durs dolg davki

Sobota, 7. 6. 2014, 11.57

8 let

Jure Janković Dursu dolguje pol milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mlajši od sinov ljubljanskega župana bo moral davčni upravi plačati kar 500 tisoč evrov. Bo dolg poplačal z rubežem in prodajo 50-odstotnega deleža krovne družbe Electa Holding?

Pol milijona evrov je dodatni davek, ki ga je Davčna uprava RS (Durs) po končanem inšpekcijskem nadzoru odmerila Juretu Jankoviću, za Dnevnik piše Tomaž Modic.

Pred letom dni ga je oče rešil večmilijonskega dolga do Marjana Pišljarja, zdaj pa mu grozi, da bo lastništvo v družinskem imperiju Electa izgubil zaradi neplačanih davkov.

V štirih letih prijavil le 53 tisoč evrov prihodkov Durs mu je po neuradnih informacijah odmeril plačilo dodatne davčne obveznosti v višini več kot 461 tisoč evrov. Skupaj z obrestmi znaša zahtevek do Jureta Jankovića natanko pol milijona evrov. Če so mu po končanem inšpekcijskem nadzoru odmerili najvišji, 41-odstotni davek (po novem 70 odstotkov), sta njegova zasebna poraba in premoženje od leta 2006 do 2010 za visokih 1,13 milijona evrov presegala uradno prijavljene prihodke. Kot je znano, naj bi v štirih letih prijavil le 53 tisoč evrov prihodkov.

Družba Electa Holding ne ustvarja prihodkov, njeni računi pa so že več mesecev blokirani Kot še poroča Dnevnik, je sicer malo verjetno, da bi polmilijonski davčni dolg poplačali z rubežem in prodajo njegovega 50-odstotnega deleža krovne družbe Electa Holding.

Na njem ima plombo še vedno vpisano Pišljar, tudi sicer pa je njegova vrednost vprašljiva, če ne zanemarljiva. Družba ne ustvarja prihodkov, njeni računi pa so že več mesecev blokirani.

Ko so jo lani prodajali na dražbi, je za 1,16 milijona evrov nihče ni hotel. Njeno glavno premoženje predstavlja družba Electa, na kateri pa ima plombo vpisano Zoran Janković. Z njo je zavaroval zahtevek do družbe v lasti sinov, saj mu nikoli nista poravnala 7,8-milijonske kupnine za Electo.

Ne spreglejte