Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
8.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Violeta Bulc

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 8.56

7 let, 12 mesecev

Je Violeta Bulc kot Cerarjeva ministrica zaposlila svojo nečakinjo?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Govorice o nepotizmu Bulčeve smo preverjali v službi vlade za razvoj in pri evropski komisarki ter nekdanji ministrici Violeti Bulc, vendar odgovorov, niti potrditve niti zanikanja, nismo dobili.

Zdajšnja evropska komisarka Violeta Bulc je položaj ministrice za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v vladi Mira Cerarja zasedala dober mesec dni. V tem času je na ministrstvu zaposlila svojo nečakinjo, pravijo naši viri.

V nekdanji službi Bulčeve pravijo, da podatkov o njenih sorodnikih nimajo Informacije smo želeli preveriti pri vladni službi, ki jo je pred odhodom v Bruselj vodila Bulčeva. Prosili smo jih, da nam pošljejo seznam oseb, ki so od imenovanja nove vlade dobile zaposlitve, in odgovorijo na vprašanje, ali je katera od teh oseb v sorodstvenem odnosu z Bulčevo.

Sporočili so nam, da so od 18. septembra do 4. novembra na službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko zaposlili pet oseb, in sicer tri višje svetovalce, podsekretarja in vodjo kabineta. Dve od teh oseb sta bili zaposleni na osebno zaupanje Bulčeve.

Odgovora na vprašanje o sorodstvu pa nismo dobili, zato smo jih znova prosili za pojasnila o morebitnih sorodstvenih vezeh takratne ministrice z novozaposlenimi.

"Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pri zaposlovanju javnih uslužbencev postopa v skladu z zakonodajo. Vsi uslužbenci, ki so zaposleni, morajo izpolnjevati pogoje, opredeljene za zasedbo posameznega delovnega mesta. S podatki, o katerih nas sprašujete, pa kadrovska služba ne razpolaga," je bil tokrat njihov odgovor.

Bulčeva se izogiba odgovoru na vprašanja o nepotizmu Prek tiskovne predstavnice predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Maje Pavlovič smo se nato z vprašanjem, ali je katera od oseb, ki so od imenovanja nove vlade naprej dobile zaposlitev v službi vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, z njo v kakršnemkoli sorodu, obrnili še neposredno na Violeto Bulc. Pavlovičeva nam je poslala naslednji odgovor: "Iz kabineta komisarke so mi sporočili, da je ga. Bulc na vprašanje že odgovorila."

Ker pa odgovorov komisarke nismo prejeli, smo se obrnili še na člana kabineta Bulčeve Mateja Zakonjška, ki skrbi za komuniciranje, ta pa nas je usmeril nazaj na vladno službo za razvoj in evropsko kohezijo.

"Hvala za vaše vprašanje. Ker se vprašanje nanaša na delo komisarke, ki ga je opravljala, ko je bila ministrica na službi vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, vas vljudno prosimo, da se s tem vprašanjem obrnete na njihovo službo za stike z javnostjo, ki vam bo lahko posredovala ustrezen odgovor," je zapisal.

Še vedno brez odgovorov Odgovora na vprašanje, ali je Violeta Bulc kot ministrica za razvoj zaposlovala svoje sorodnike, tako kljub poizvedovanju na več naslovih še vedno nimamo. Ko ga bomo ali s strani Bulčeve ali s strani vladne službe dobili, ga bomo objavili.

Ne spreglejte