SiolNET. Novice Slovenija
3,05

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Je podjetje SIDG še en bankomat stricev iz ozadja? #video

3,05

termometer

Kaj je v resnici podjetje Slovenski državni gozdovi? Družba za gospodarno ravnanje z naravnim bogastvom (SIDG) ali še en bankomat stricev iz ozadja?

Dejan Židan Kultura Narodna galerija Novice Židan: Upor je sposobnost preživetja, samozavest in odgovornost

Največ naporov v ustanovitev je vložil nekdanji kmetijski minister, zdaj šef parlamenta Dejan Židan. Vse zato, da bi novo podjetje s sedežem v Kočevju prevzelo posle starih gozdnih gospodarstev, ki so se jim iztekle koncesijske pogodbe.

Kot je pojasnil ekonomist Mitja Kovač, je bilo političnim lobijem omogočeno, da so si prilastili premoženje tako, da so na položaje nastavljali svoje ljudi in črpali nekatere rente.

V preteklosti je takrat minister Židan torej resno mislil, ko je izjavil, da ne želijo imeti slovenskih posebnosti, od katerih imajo koristi posamezniki, država pa ne.

Drag vozni park

Vse kaže, da imajo koristi tudi posamezniki. Pa ne nekdanji koncesionarji, ki so jim te vzeli, temveč tudi tam parkiran politični kader levice, predvsem DeSUS. Zlatko Ficko, direktor podjetja, ki med drugim prejema osem tisoč evrov bruto plače na mesec, vozi audija, za katerega naj bi SIDG letno plačeval več kot 14 tisoč evrov.

Njegov glavni finančnik v podjetju Dejan Kaiserberger pa vozi avtomobil znamke Volkwagen Tiguan domnevno za dobrih 13 tisočakov na leto. Terenci torej za vožnjo po gozdovih. Le da v njih ni opreme, kot je zložena pred terensko vozilo gozdarja.

Damjan Južnič iz SIDG je izrazil željo, da bi do leta 2021 letno proizvodnjo povečali na 20 odstotkov vse proizvodnje, in dejal, da bodo do tega leta opravili še nekaj nakupov. 

Starostnik. Spanje. Novice Židan: Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi naj bi bil v DZ sprejet konec leta

Komentarji

9

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • janez123 / 23.05.2019. ob 22:49 +9 - 1

  mora biti že hudo , če takole pišejo, sicer se je od začetka vedelo da je to podjetje za legalno krajo , glavni boter pa Židan, prekmurec, ki več kot grmovja videl ni, mogoče kakšno jelšo...

  +9 - 1
 • stanly / 23.05.2019. ob 22:04 +9 - 3

  pri državnih podjetjih je vedno velika gneča levih politikov in njihovih tajkunih, ki skrbijo za polnjenje svojih žepov in tistih, ki so jih postavili na te pozicije

  +9 - 3
 • dejanjerele / 24.05.2019. ob 07:17 +4 0

  Tukaj ni nobenega dvoma, to podjetje se je ustanovilo zato. Prvič ustanovljeno je bilo v času ko se je potreba po lesu zelo povečala ampak ne zato, da bi višjo dodano vrednost dosegli doma ampak zato, da bi maso lesa poceni prodali Avstriji. Ker je to najbolj enostavno, boli Sidg k. za gospodarstvo. Tudi sedež ni kar tako daleč od oči v Kočevju.

  +4 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin