Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2013,
12.56

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maribor mestni svet

Torek, 22. 1. 2013, 12.56

1 leto, 6 mesecev

Jašar spet na MOM, a tokrat brez policije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Aktivist Skupine 29. oktober je v znak protesta proti mariborskim mestnim svetnikom, ki kljub zahtevam protestnikov ne želijo odstopiti, drugi dan zapored zasedel prostore Mestne občine Maribor.

Aktivist Sanjin Jašar je zavrnil pogovor s podžupanom Milanom Miklom, ki pa je dejal, da ga tokrat ne bodo odstranili.

Jašar: Čas za pogovor je že minil Mikl se je z Jašarjem, ki že vse dopoldne mirno sedi v prvem nadstropju občinske stavbe, želel pogovoriti o njegovih zahtevah ter o celotni situaciji. Vendar pa je Jašar prepričan, da je čas za pogovor že minil, saj so ljudje na množičnih protestih že jasno pokazali, da zahtevajo odstop mestnega sveta ter razpis novih volitev. Aktivist sicer namerava na MOM danes vztrajati do konca uradnih ur, znova pa se bo vrnil tudi v sredo.

Mariborski podžupan je obžaloval, da se Jašar z njim ni pripravljen pogovoriti, sicer pa ga njegova prisotnost v stavbi mestne občine ne moti, če pri tem ne bo oviral dela občinskih uslužbencev. O tem, zakaj je bil moteč v ponedeljek, ko so ga pridržali policisti in mu spisali kazen, Mikl ni želel govoriti.

Mikl bi mu rad razložil, "zakaj je pomembno, da ta trenutek vztrajamo" "Morda pa si še premisli in z menoj vendarle spregovori kakšen stavek. Želel bi mu sam razložiti, zakaj je pomembno, da ta trenutek vztrajamo," je dejal Mikl, ki tudi ni želel napovedovati, ali se bo mestni svet po sprejemu proračuna v naslednjem mesecu dni vendarle lahko samorazpustil. Kot je danes dejal, je to stvar svetnikov, kako se bodo odločili, a je vprašanje, če je to potrebno, glede na to, da bi bile nato že čez leto dni spet lokalne volitve.

Jašarju dva plačilna naloga zaradi kršitev javnega reda in miru Sanjina Jašarja so sicer policisti v ponedeljek za nekaj ur pridržali ter mu zaradi kršitev javnega reda in miru izdali dva plačilna naloga. Kot so pojasnili na policiji, so se za pridržanje odločili, ker drugače ni bilo mogoče vzpostaviti javnega reda. Nekaj pred 15. uro so aktivista ponovno izpustili na prostost, saj naj bi prenehali razlogi za pridržanje, kmalu zatem pa se je protesta pred občino zaradi pridržanja udeležilo okoli 80 ljudi.

Ne spreglejte