SiolNET. Novice Slovenija
5,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša bruseljskim novinarjem pokazal video o svobodi medijev #video

5,97

termometer

Premier Janez Janša je danes na brifingu na Brdu pri Kranju bruseljskim novinarjem pokazal video, ki po njegovem prikazuje stanje medijev v Sloveniji. To je razburilo nekatere novinarje, ki so na družbenem omrežju Twitter med drugim izrazili ogorčenje in ocenili, da je bil to eden najbolj nenavadnih trenutkov na novinarskih poteh bruseljskih dopisnikov ob začetkih predsedovanj Svetu EU. Poglejte si, kaj je v njem.

Janez Janša je novinarjem pokazal video, ki ga je želel pokazati na zaslišanju skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije.

Novinarji, ki so bili prisotni na brifingu in o tem tvitali, so med drugim zapisali, da Janša verjetno s prikazom videa ne bo dosegel želenega učinka. Drugi so prikaz označili za enega najbolj nenavadnih trenutkov novinarskih turnej, ki jih običajno ob začetku prevzema predsedovanja Svetu EU za skupino bruseljskih dopisnikov pripravijo predsedujoče države.

thumb Novice V Evropskem parlamentu znova soočenje mnenj o svobodi medijev v Sloveniji

Opozorili so še, da je Janša na brifingu očital evropskim poslancem, da lažejo. Zbranim novinarjem je še dejal, da kažejo enostransko podobo svobode medijev, in dodal, da "ve, kdo so njihovi viri".

"Slovenija ni kolonija ali članica drugega razreda"

Novinarji so Janšo vprašali tudi glede incidenta z izvršnim podpredsednikom komisije Fransom Timmermansom, saj se zaradi fotografije dveh slovenskih sodnikov Matjaža Štoka in Slavka Gazvode s socialdemokratskima politikoma, ki jo je gostom kot dokaz politične pristranskosti sodstva pokazal Janša, protestno ni udeležil skupinskega fotografiranja. Timmermans je glede fotografiranja za medije pojasnil, da zaradi tega ne more biti na istem odru z Janšo.

Oba sodnika iz Okrožnega sodišča v Mariboru sta v zadevah Franca Kanglerja odrejala različne kazenske odredbe.

s Novice Pismo von der Leynovi: na shodu SD tudi sodnika, ki sta preganjala Kanglerja

Janša pa je novinarjem danes glede dogodka odgovoril, da Slovenija ni kolonija ali članica drugega razreda. "Ponudili smo odgovore o vladavini prava. Če ti ni všeč resnica, potem je to tvoja težava," je dodal.

V skladu s tradicijo predsedujočih držav Slovenija do sobote gosti nekaj manj kot 50 tujih novinarjev, ki so akreditirani pri evropskih institucijah v Bruslju. Namen obiska je tujim novinarjem predstaviti program in prednostne naloge predsedovanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin