SiolNET. Novice Slovenija
1,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janković pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu

1,42

termometer

Svetovno prvenstvo v odbojki za moške. Odbojka. Metod Ropret. Zoran Janković |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je danes s podpisi občanov vložil kandidaturo za šesti mandat. Tudi tokrat pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. Na Jankovićevi listi bo med drugim kandidiral nekdanji minister v Janševi vladi Boštjan Koritnik. Janković se je o podpori pogovarjal tudi s predsednikom vlade Robertom Golobom. Gibanje Svoboda bo o tem odločilo do konca tedna, so sporočili iz stranke.

Za zbrane podpise se je zahvalil občanom in jih obvestil, da je zbral zadostno število in naj se ne mučijo z odhodom na upravno enoto. Obenem je vse pozval na lokalne volitve, ki bodo 20. novembra, saj se zaveda, da ni "najbolj prijazno", da bodo morali skoraj vsako nedeljo na volitve.

Protikandidatov se ne boji, pravi. Zaenkrat je kandidaturo proti Jankoviću napovedala članica zelene stranke vesna Jasminka Dedić, ki se že pripravlja na kampanjo. Kandidaturo bo vložila v torek. Rok za oddajo kandidatur se sicer izteče 20. oktobra.

Janković pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. "Kajti ta kombinacija liste Zorana Jankovića v mestnem svetu kot večine in mene je pač prinesla vse te nagrade, ki jih dobivamo, in zadovoljstvo naših Ljubljančank in Ljubljančanov," je dejal. Ljubljano je po njegovem mnenju treba poznati in imeti rad, kar izkazuje tudi njegov slogan.

Dejan Kaloh Novice SDS v boj za mariborskega župana pošilja Kaloha, Janković jutri vlaga kandidaturo

O sodelovanju glavnega mesta in države se je pogovarjal s predsednikom vlade in Gibanja Svobode Robertom Golobom. Gibanje Svoboda je namreč Janković podprl na aprilskih parlamentarnih volitvah. Ob tem je izpostavil, da ne gre za usluge, ampak je Gibanje Svoboda podprl, ker meni, da je Golob v tem trenutku najboljši človek za to pozicijo. Gibanje Svoboda je za STA potrdilo, da se bodo do petka odločili o podpori Jankoviću.

Na listi tudi nekdanji minister iz Janševe vlade

Na Jankovićevi listi bo kandidiral tudi nekdanji minister za javno upravo v tretji Janševi vladi Boštjan Koritnik. Janković je dejal, da je Koritnika k sodelovanju povabil, ker je delal korektno za celo Slovenijo, Ljubljana pa je imela pri njem odprta vrata.

Janković se na volitve podaja s sloganom Zoran Janković ljubi Ljubljano.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin