Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 9. 2016,
14.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Janez Zimmermann Zdravniška zbornica Slovenije

Sreda, 21. 9. 2016, 14.49

6 let, 6 mesecev

Žilnega kirurga Janeza Zimmermanna bodo izbrisali iz registra zdravnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Janez Zimmermann žilni kirusg | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Zdravnik Janez Zimmermann, ki je pod nadzorom zaradi domnevno spornih operacij krčnih žil, je izstopil iz zdravniške zbornice, kar pomeni, da bo izbrisan iz registra zdravnikov.

Zdravniška zbornica je zdravniku Janezu Zimmermannu poslala dva termina za izvedbo nadzora, a se je dvakrat opravičil. Tako je bil nadzor preložen na september, so v začetku meseca pojasnili na zbornici. Prav tako zbornici takrat še ni predal dokumentacije, prinesel naj bi jo s seboj na nadzor.

Čeprav je izstopil, strokovnemu nadzoru ne bo ušel

Danes je zbornici pisno sporočil, da se tudi tokrat ne bo udeležil predvidenega nadzora. Kljub Zimmermannovemu izstopu iz zbornice bodo izredni strokovni nadzor izvedli v skladu z določili pravilnika o strokovnem nadzoru s svetovanjem.

Preberite še:
Primer Zimmermann: cehovski nadzor odpovedal, na delu kriminalisti (video)
Žilni kirurg Zimmermann zavrnil vse očitke na račun svojega dela
Zimmermanna preiskuje italijanska policija, njegov odvetnik zavrača očitke o malomarnosti

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je zaradi Zimmermannovih domnevno spornih operacij Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani konec maja naznanila kaznivo dejanje malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti.

Opomin in kolegialno priporočilo

Zdravniška zbornica je do zdaj obravnavala štiri primere domnevno nestrokovnega ravnanja Zimmermanna. Razsodišče zbornice mu je izreklo javni opomin in kolegialno priporočilo. Zbornica je lani želela opraviti redni strokovni nadzor nad delom Zimmermanna, a so od izvajalca zdravstvene dejavnosti prejeli obvestilo, da ne dela več pri njih.

Številne nepravilnosti

Zdravniška zbornica je že leta 2006 pri prvem nadzoru Zimmermanna ugotovila, da ni vodil dokumentacije o operativnih posegih, da bolnikov ni ustrezno pripravljal na poseg, da je operiral v neprimernih prostorih in da je komisiji lagal glede kirurške specializacije. Te takrat ni imel, a je kljub temu opravljal žilne operacije.

Zimmermann zdaj potencialne bolnike vabi na preglede v Trst. Po navedbah Televizije Slovenija je v začetku avgusta od tržaških oblasti dobil dovoljenje za opravljanje posegov. Pred tem dovoljenja ni imel, saj ni izpolnjeval določenih pogojev.

Ne spreglejte