SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janez Janša je sprl podmladka NSi in SDS

4

termometer

Podmladka SDS in NSi sta se zaradi predloga resolucije o zadevi Patria znašla na bojni nogi. "Očitno glasovanje Mateja Tonina ob Kučanovi pokojnini ni bilo naključje," so zapisali v podmladku SDS.

V Slovenski demokratski mladini, podmladku SDS, so danes izrazili ogorčenje nad potezo Mlade Slovenije, podmladka NSi, ker ta zahteva umik predloga resolucije YEPP, podmladka Evropske ljudske stranke (EPP), o zadevi Patria v Sloveniji.

Resolucija: Janez Janša je politični zapornik V podmladku SDS so namreč pripravili osnutek resolucije o zadevi Patria, ki jo nameravajo predstaviti v petek na zasedanju sveta podmladka EPP v Beogradu. V resoluciji so med drugim prvaka SDS Janeza Janšo označili kot političnega zapornika, mu izrazili podporo in pozvali slovenska sodišča, naj o zadevi odločijo neodvisno in v skladu s predpisanimi roki.

NSi zahteva umik: Gre za pritisk na sodstvo Podmladek NSi se je, kot pojasnjujejo, na resolucijo odzval z zahtevo za njen umik – češ da je zadeva Patria še vedno v sodnem procesu in da gre za političen pritisk na sodno vejo oblasti ter da ta deluje v skladu z zakonodajo, ki je usklajena z EU.

"Kot je razvidno iz predloga resolucije, ta ne govori o slovenskem pravosodju, ampak se nanaša zgolj na konkreten sodni postopek v Sloveniji, ki še ni dokončan. Mlada Slovenija se ne želi izrekati o krivdi obdolženih v vseh sodnih postopkih, saj je to naloga sodišč v Sloveniji in tudi Evropskega sodišča za človekove pravice. V Mladi Sloveniji smo zavezani demokratičnim vrednotam in s tega vidika ne moremo podpreti predloga resolucije, ki posega v posamezen sodni proces, ki še traja, in tako tudi politično pritiska na samostojno vejo oblasti," so ob tem zapisali v podmladku NSi.

Osamljena SDS V Slovenski demokratski mladini zato v današnjem sporočilu za javnost z žalostjo ugotavljajo, da je SDS "očitno ostala osamljena v svojem zavzemanju za demokratično, pravno in pravično državo".

"Obrazložitve se ne bi sramoval niti Masleša niti Kučan" Mladi Sloveniji očitajo, da se z zahtevo po umiku resolucije YEPP "postavlja ob bok ideološkim dedičem komunističnega režima" in da je očitno zavzela stališče, da je kritika pravosodja nedopustna. "Iz obrazložitve, ki se je ne bi sramovala tako tepihovalec Slovenije Branko Masleša, kakor tudi njegov mentor Milan Kučan, veje stanje duha, ki je strah vzbujajoče," so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

Ali NSi podpira stare komunistične sile? "Očitno glasovanje poslanca Mateja Tonina ob Kučanovi pokojnini ni bilo naključje, kaj šele želja po spravi, ampak je bilo vnaprej dogovorjeno dejanje in podpora starim komunističnim silam," so še nadaljevali.

Proti podmladku tudi podpredsednik NSi Proti podmladku NSi je nastopil tudi podpredsednik stranke Aleš Hojs. "Nasprotovanje Mlade Slovenije resoluciji YEPP o slovenskem pravosodju je podobno podpisu predsednika mlade SKD pod deklaracijo za mir 1991!" je ob tem na Twitterju zapisal Hojs.

V podmladku SDS pričakujejo, da bo vodstvo podmladka EPP zahtevo za umik resolucije zavrnilo ter ob tem tudi razmislilo o nadaljnjem članstvu Mlade Slovenije v YEPP.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin