SiolNET. Novice Slovenija
7,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pivčeva dobila polno podporo izvršilnega odbora #video

7,47

termometer

Izvršni odbor DeSUS je po četrtkovi seji izrekel polno podporo predsednici stranke Aleksandri Pivec pri njenem delu in uveljavljanju zavez iz koalicijske pogodbe, je medijem sporočil novi govorec stranke Janez Ujčič. S sklepom je odbor podprl tudi podpredsednike stranke. Pivčeva je ob tem pozvala k strnitvi vrst, saj nemiri škodijo stranki, piše STA.

Seja izvršnega odbora je sledila po nemirih v minulih tednih, ko so o zadovoljstvu z vodenjem stranke odločali skoraj vsi pokrajinski odbori. Nekateri so Pivčevi izrekli podporo, nekateri pa so ji izrekli nezaupnico.

Večurno razpravo o vsebinskih vprašanjih, ki se je zavlekla pozno v noč, je Pivčeva v izjavah za medije že med sejo ocenila kot konstruktivno in kot dobro popotnico za naprej. Po njenih besedah so veliko pozornosti namenili vprašanjem dolgotrajne oskrbe in demografije. Oblikovali so tudi nova delovna telesa, ki se bodo ukvarjala z vsebinami, ki prihodnjem obdobju prihajajo na koalicijsko mizo, poroča STA.

Zavrnila namigovanja, da bi želela prevzeti urad za demografijo

Ob tem je zavrnila namigovanja, da bi želela prevzeti vodenje nastajajočega urada za demografijo. "Za zdaj sem trdno na svojem položaju in ni govora o tem, da bi ga zapustila," je zatrdila. Pričakuje, da bo vlada odlok o ustanovitvi urada sprejela na eni od prihodnjih sej, morda tudi dopisno, nato pa bodo govorili o kadrih.

Aleksandra Pivec | Foto: STA Foto: STA

Glede kritik, ki so prihajale iz vrst članstva, je Ujčič dejal, da so nezadovoljni le maloštevilni. Izvršni odbor je po njegovih besedah tudi ocenil, da so nekatera medijska poročanja povzročila dodaten nemir med člani, saj niso vedeli, kaj je res. Spomnil je, da je Pivčeva obiskala vse odbore in v veliki večini ni bilo takšnega nasprotovanja, kot je bilo opisano. Na vprašanje, ali so torej krivi mediji, pa je odgovoril, da je "stanje pač tako, da so mediji dobivali informacije, ki so bile lahko napačne ali izkrivljene", poroča STA.

"Kritike, da ne izvajamo vsebin, so neutemeljene"

Člani izvršnega odbora so govorili tudi o pozivu severnoprimorskega odbora, naj "vodstvo stranke zoper tiste člane, ki skušajo na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije diskreditirati tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov". Po besedah Ujčiča bo to obravnavala statutarna komisija, ki bo pregledala dogajanje v zadnjih mesecih in preverila, ali so člani kršili določila statuta.

Tomaž Gantar | Foto: STA Foto: STA Pivčeva pa je poudarila, da je vsako mnenje članov relevantno in da si želi konstruktivne razprave. Kot je dejala, upravičene kritike, ki se nanašajo na vsebine, ki jih ima stranka možnost spreminjati, sprejme. Težko pa sprejema navedbe, da ne izvajajo zavez znotraj koalicije, saj da rezultati kažejo nasprotno. "Kritike, da ne izvajamo vsebin, so neutemeljene," je prepričana.

Seja sveta stranke pa bo po Ujčičevih besedah predvidoma v septembru. Predsednika sveta DeSUS Tomaža Gantarja na seji izvršnega odbora ni bilo, saj se je v vlogi ministra za zdravje mudil v Hrastniku, kjer je trenutno največje žarišče okužb z novim koronavirusom.

Obisk Vinakras: Nisem pa dolžna razlagati svojih zasebnih aktivnosti

Pivčeva je za POP TV komentirala tudi poročanje spletnega Dnevnika, da se je 25. in 26. junija v izvedbi podjetja Vinakras mudila na Krasu, kjer je nastal tudi promocijski video. Kot je pojasnila kmetijska ministrica, je bil prvi dan obisk zasebne narave in v zasebnem angažmaju, drugi dan pa je bila s službenim namenom gostja podjetja Vinakras. Udeležila se je več sestankov in zvečer odprla prenovljeno dvorišče kleti Vinakras. "Nisem pa dolžna razlagati svojih zasebnih aktivnosti in aktivnosti svoje družine," je poudarila in dodala, da gre v članku, ki ga sicer podrobneje še ni prebrala, za vrsto zavajanj. Napovedala je tudi demanti, poroča STA.

Na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so za Dnevnik pojasnili, da se do primera še ne morejo opredeljevati, ker se morajo poprej seznaniti z vsemi relevantnimi podrobnostmi in okoliščinami. So pa napovedali, da bo KPK zadevo preučila v predhodnem preizkusu, v okviru katerega preveri, ali obstaja sum kršitev iz pristojnosti komisije, in se na podlagi tega odloči o nadaljnjem postopku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin