Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2011,
13.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ivan Zidar

Petek, 24. 6. 2011, 13.55

8 let

Izvedenec bo izdal mnenje o Zidarjevi sposobnosti za spremljanje obravnav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je na obravnavi v zadevi Čista lopata odločil, da izvedenec medicinske stroke ponovno izda mnenje, ali je Ivan Zidar sposoben spremljati obravnave.

Zidar se sicer obravnave ni udeležil, senat pa je odločil, da zaradi predložene dokumentacije ni razloga za prisilno privedbo.

Zahteva po novih dokazilih o zdravstvenem stanju Zidarja Sodni senat je namreč na prejšnji obravnavi v torek zahteval nova dokazila o zdravstvenem stanju Zidarja, saj do sedaj predložena potrdila o odsotnosti po njihovem mnenju niso zadostovala. Zidarjevo obrambo so zato pozvali, da predloži potrdila, sicer bi zoper Zidarja odredili prisilno privedbo na obravnavo na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Predsednica sodnega senata Vesna Podjed je pojasnila, da je prejela zdravniška dokazila o zdravstvenem stanju Zidarja, ki je trenutno v zdravilišču, kljub temu pa bo tudi izvedenec izdal mnenje. Zidarjev zagovornik Boštjan Penko je dejal, da ne nasprotuje izdaji izvedenskega mnenja, vendar pa je senat pozval, da pregleda tokrat ne opravi izvedenec ortopedske stroke Branko Koritnik. Koritnik je sicer v aprilu že ocenil, da Zidar lahko spremlja obravnave.

V nadaljevanju obravnave je bila zaslišana Darja Brodt, ki je bila članica razpisne skupine na Kontroli zračnega prometa v času razpisa za izgradnjo letališkega stolpa na Brniku. Pojasnila je, da je bila s strani nekdanjega direktorja Kontrole zračnega prometa Srečka Janše določena za pregled ponudb, ki so prispele na razpis, obdolženi Tomaž Žibert pa je bil po njenih besedah strokovni vodja razpisa ter je imel tudi največ stikov s ponudniki.

Govora je bilo tudi o "usklajevalnih sestankih" Spregovorila je tudi o "usklajevalnih sestankih", na katerih je razpisna komisija s ponudniki govorila o ponudbah. Obrambo je zanimalo, zakaj so bili na sestanke povabljeni vsi ponudniki razen Primorja in SCT, ki sta skupaj oddala ponudbo. Brodtova je odgovorila, da so pozvali samo tiste ponudnike, ki so morali popraviti ponudbo, ter da se ji to ne zdi v neskladju z zakonodajo.

Zagovorniki so Brodtovo spraševali tudi o pripravi pogodbe za izgradnjo letališkega stolpa. Pojasnila je, da je bil osnutek pogodbe objavljen že v javnem razpisu, vendar je Janša imel pomisleke glede podpisa, kasneje pa naj bi tudi ugotovil, da pogodba ni primerna.

Ker je Janša na zaslišanju prejšnji teden odgovoril, da ni imel pomislekov glede morebitnega podpisa pogodbe, je obramba predlagala, da se Srečko Janša in Ivan Bohnec ponovno stopita pred sodišče ter razjasnita negotovosti glede pripravljene pogodbe in usklajevalnih sestankov s ponudniki.

V zadevi Čista lopata so Ivan Zidar, Hilda Tovšak, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oz. pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku.

Ne spreglejte