Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2011,
15.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

motoristi turizem Izola

Petek, 17. 6. 2011, 15.46

7 let, 12 mesecev

Izolski hotelirji bodo stavili na motoriste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S podpisom pisma o nameri, h kateremu so poleg izolskega župana Igorja Kolenca pristopili domači hotelirji in lokalni Moto klub Kondor, se Izola ponuja kot motoristom prijazna destinacija.

Hotelirji sami ugotavljajo, da stereotipi o motoristih kot problematičnih gostih ne držijo, ampak so nasprotno celo boljši potrošniki od povprečja.

"Izola lahko uspe z drugačnostjo"

Kot je ob popisu pogodbe poudaril izolski župan, z današnjim dogodkom sledijo strategiji iskanja turističnih niš, kjer Izola kot majhna občina lahko uspe s svojo drugačnostjo. Po njegovih besedah je pomembno, da so Izolo definirali kot motoristom prijazno destinacijo. To namreč pomeni, da bodo poskrbeli za to, da bo občina kot celota prijazna do tega profila turistov.

Motoristi predstavljajo veliko število potencialnih gostov

Direktor izolskega Turističnega gospodarskega združenja Danilo Markočič pa je izpostavil, da je v radiju 500 kilometrov od Izole več kot 640 motorističnih klubov, tako da motoristi predstavljajo precej številčno bazo potencialnih gostov, ki pa jih je treba posebej obravnavati.

Kot je namreč povedal Stipe Vincek iz izolskega Moto kluba Kondor, motoriste še vedno marsikje spremljajo čudni pogledi, sami pa si želijo, da bi se ta odnos spremenil. K sodelovanju bi sicer poleg hotelirjev po njegovem kazalo pritegniti tudi gostince in mehanike.

Pripravili bodo poseben promocijski material

Pismo o nameri je sicer, tako Markočič, šele začetek dogovora, ki ga bodo posamezni partnerji v projektu kasneje podrobneje konkretizirali npr. preko posebnih ponudb za motoriste. Izolska občina in turistična organizacija pa bosta pripravili poseben promocijski material, ki ga bodo motoristi Kondorja po svojih kanalih ponesli v svet.

Pismo o nameri za motoristom prijazno destinacijo so sicer podpisali direktor Hotela Belvedere Branko Seljak, Dean Kocijančič, direktor poslovne enote družbe Hotelov Bernardin San Simon Resort, ter Majda Dobravec iz Garnega hotela Keltika.

Ne spreglejte