Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 2. 2016,
16.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Vera Ban SDS

Ponedeljek, 29. 2. 2016, 16.09

7 let, 12 mesecev

Iz SDS tudi Vera Ban: izstopa na rojstni dan Jožeta Pučnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Iz stranke SDS je izstopila Vera Ban, dolgoletna tesna sodelavka nekdanjega predsednika SDS Jožeta Pučnika in sedanjega prvega moža stranke Janeza Janše.

Kot v Dnevniku piše Meta Roglič, je Banova v izstopni izjavi med drugim zapisala, da jo preseneča, kako zlahka se vodstvo stranke odreka posameznim zaslužnim članom SDS.

Banova je že druga vidna članica SDS, ki je iz stranke izstopila v zadnjem času po nekdanjem notranjem ministru Dragutinu Mateju, ki je iz SDS izstopil pred dobrim tednom dni.

O razlogih za njen izstop v stranki ne želijo govoriti, poroča STA, potrdili so le, da jih je obvestila, da iz SDS odhaja z 9. marcem, torej, kot je izpostavil Dnevnik, na rojstni dan Jožeta Pučnika.

"Ne sodim več v stranko" Dnevnik sicer piše, da naj bi v izstopni izjavi zapisala, da so pred dobrim letom dni posamezniki v stranki ugotovili, da tam zanjo ni več prostora, sedaj pa je sama dojela, da tudi v članstvo stranke ne sodi več.

SDS je po njenih navedbah dolžna zapustiti zaradi Jožeta Pučnika, ki ne bi dovoljeval, da bi iz stranke odhajali ljudje, ki so za SDS in za Slovenijo veliko storili. Banovo preseneča, kako zlahka se vodstvo stranke odreka posameznim zaslužnim članom SDS. Takšno ravnanje po njenem prepričanju ne sodi med vrednote, ki jih je vedno zagovarjal Pučnik, je objavil Dnevnik.

Po njihovih informacijah Banova tudi vrača diamantno priznanje, ki ga je prejela za dolgoletno požrtvovalno delo v stranki.

Banova izstopa za Siol.net ni želela komentirati.

Po izstopu Mateja iz stranke je bilo sicer neuradno slišati, da ne gre za osamljen primer nezadovoljstva v stranki, poroča STA. V SDS podatkov o izstopih in razlogih zanje sicer ne razkrivajo. Po njihovih navedbah so izstopi in vstopi v stranko del njene redne dinamike, v kratkem bodo namreč znova priredili sprejem novih članov, ki naj bi jih bilo okoli 200.

Mate: Notranja demokracije je začela pešati Nekdanji minister in poslanec SDS Mate je ob izstopu pojasnil, da je notranja demokracija v SDS začela pešati, zato se je raje umaknil iz strankinega delovanja, v zadnjem letu se je močno oddaljil in je bil izstop le še vprašanje časa.

Že pred tem je svet SDS Mateja izključil iz izvršilnega odbora stranke, enako kot nekdanjo poslanko Damjano Petavar Dobovšek. Kot so tedaj pojasnili, omenjena v izvršilnem odboru stranke nista bila aktivna in se že nekaj časa nista udeleževala sej.

Ne spreglejte