Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
15.33

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

svetniki SD

Četrtek, 16. 5. 2013, 15.33

1 leto, 4 mesece

Iz ilirskobistriške SD izključili tri svetnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Dvanajst članov SD je v začetku aprila izstopilo iz stranke in ilirskobistriškega občinskega odbora, med njimi tudi trije člani Občinskega sveta Občine Ilirska Bistrica.

Omenjene tri svetnike so na zadnji seji predsedstva občinskega odbora SD Ilirska Bistrica izključili iz stranke, dva od njih pa tudi pozvali, da vrneta mandat.

K vrnitvi mandata je zbor članstva SD Ilirska Bistrica pozval Vlada Hrvatina in Zoro Anušo Balazs, ne pa tudi Barbare Kogovšek. Prva dva sta bila namreč v občinski svet izvoljena na listi SD, Kogovškova pa na listi SDS, vendar je leta 2012 prestopila v SD zaradi podpore županu Emilu Rojcu za koalicijo v občinskem svetu.

Vsi trije svetniki SD so sicer že prejšnji teden sami izstopili iz svetniške skupine in o izstopu obvestili občinsko upravo. V prihodnje nameravajo delovati kot samostojni svetniki. SD je sicer trenutno v občinskem svetu v opoziciji, čeprav je župan in hkrati predsednik občinskega odbora SD tudi član te stranke.

Vodstvo stranke v Ljubljani je bilo ves čas seznanjeno s celotno konfliktno situacijo, dvanajst vidnih članov je odstopno izjavo na sedež SD podalo že pred mesecem dni. Glavni razlog za njihovo odločitev je nestrinjanje z delovanjem predsedstva območne organizacije, ki je "v nasprotju z zakoni, statutom in demokratičnimi uzancami stranke SD". Balazseva je povedala, da je bilo vodstvo stranke v Ljubljani ves čas seznanjeno s celotno konfliktno situacijo in z ukrepanjem predsedstva občinskega odbora Ilirska Bistrica, vendar doslej ni ukrepalo.

"Zato smo se odločili za izstop iz stranke SD, nekateri tudi po več kot desetletje dolgi pripadnosti stranki," je še dejala Zora Anuša Balazs in nadaljevala: "Čeprav smo vsi opredeljeni levičarji, z žalostjo v srcu ugotavljamo, da v stranki, kjer imajo takšni ljudje, kot je župan Občine Ilirska Bistrica, podporo iz samega vrha stranke, ni več mesta za nas."

V izjavi za javnost, ki so jo posredovali iz območne organizacije SD Ilirska Bistrica, so sicer zapisali, da nimajo nobenih podatkov o tem, da bi iz stranke v zadnjih treh mesecih kdo izstopil, da pa so v istem obdobju zabeležili včlanitev 14 novih članov.

Ne spreglejte