Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 2. 2015,
13.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ivan Zidar

Torek, 10. 2. 2015, 13.17

8 let

Ivana Zidarja in soobtoženega Leonarda Peklarja na sodišču čakali zaman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanjega prvega moža SCT Ivana Zidarja, ki so ga na ljubljanskem okrožnem sodišču pričakovali v treh zadevah, Fiesa, Big Trading in Reklamni inženiring, danes na sodišče ni bilo.

Sodišče čaka ponovno izvedenske mnenje o Zidarjevem zdravju. V zadevi Big Trading ni bilo niti soobtoženega Leonarda F. Peklarja, za katerega so odredili pripor.

Peklar očitno še pred 20 dnevi zdrav Lastnik svetovalnega podjetja Socius, vpletenega v sporne posle z SCT, Leonardo F. Peklar je prek svojega odvetnika sodišču sporočil, da zaradi slabega zdravstvenega stanja ne more priti v Ljubljano, kjer ga že dalj časa pričakujejo na sojenju. Peklar je trenutno v Dubaju.

Tožilec Boštjan Jeglič je vztrajal, da je bil "Peklar očitno še pred 20 dnevi zdrav, kar dokazuje tudi njegova fotografija, posneta v Savdski Arabiji in objavljena na Facebooku". Dodal je, da je poslabšanje njegovega zdravja očitno posledica začetka kazenskega postopka, zaradi česar je zahteval pripor. Sodnica Vladislava Lunder je njegovemu predlogu ugodila, sodišče pa ga bo najverjetneje iskalo s tiralico.

Zidar pravnomočno obsojen na leto in dva meseca zapora V zadevi Big Trading naj bi bilo po mnenju tožilstva spornih več nakazil SCT družbi Big Trading za domnevno fiktivne svetovalne posle v letih 2003 in 2004. SCT naj bi družbi Big Trading plačal več kot 300 tisoč evrov za svetovanje pri korporativnem upravljanju in nekaterih poslih, del tega denarja pa naj bi se tudi prek nepremičnin vrnil v roke vodilnih v SCT.

Nekdanji prvi mož SCT že dalj časa ne prihaja na sodišče, prav tako nikoli ni začel prestajati dosojene zaporne kazni v zadevi Čista lopata, v kateri je zaradi dogovarjanja pri pripravi ponudb na javnem razpisu za gradnjo kontrolnega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika in podkupovanja pravnomočno obsojen na leto in dva meseca zapora.

Ne spreglejte