Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 10. 2023,
18.17

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

Natisni članek

varnost nadzor Italija

Sobota, 14. 10. 2023, 18.17

6 mesecev, 1 teden

Italija zaostruje ukrepe: "Bojimo se napadov"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92
Policija Italija | Oblasti se namreč bojijo napadov islamskih skrajnežev. | Foto Guliverimage

Oblasti se namreč bojijo napadov islamskih skrajnežev.

Foto: Guliverimage

Italija spričo dogajanja na Bližnjem vzhodu razmišlja o zaostritvi varnostnih ukrepov, da bi preprečila morebitne napade islamskih skrajnežev. V Rimu je danes potekalo srečanje nacionalnega odbora za red in varnost, ki mu je predsedoval notranji minister Matteo Piantedosi. V prestolnici in drugih mestih so že okrepili varovanje judovskih krajev.

Oblasti se namreč bojijo napadov islamskih skrajnežev po izbruhu spopadov med skrajnim palestinskim gibanjem Hamas in Izraelom ter petkovem umoru učitelja v Franciji, ki ga je izvedel islamski skrajnež. Oblasti tudi spremljajo razmere v begunskih centrih zaradi bojazni pred radikaliziranimi migranti, so povedali viri.

Na sestanku so med drugim razpravljali tudi o seznamu krajev, ki bi bili lahko tarče napadov in potrebujejo okrepljeno varovanje, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

V Rimu okrepili navzočnost varnostnih sil 

V Rimu so tako že okrepili navzočnost varnostnih sil v zgodovinskem judovskem getu in pred sinagogo, okrepljeni varnostni ukrepi pa veljajo tudi za izraelsko veleposlaništvo. Okrepili so tudi zaščito nekaterih posameznikov, predvsem vodilnih članov judovske skupnosti v Italiji.

Varnostne ukrepe okoli judovskih lokacij so okrepili tudi v drugih italijanskih mestih, med drugim v Benetkah okoli judovskega geta, ki velja za najstarejšega v Evropi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Zastoji na francosko-italijanski meji 

Zaradi poostrenega nadzora francoskih oblasti po petkovem napadu z nožem v Arrasu je danes prihajalo do zastojev in kolon na italijansko-francoskem mejnem prehodu med Ventimiglio in Mentonom.

V napadu v severovzhodnem mestu Arras je moški čečenskega porekla z nožem do smrti zabodel učitelja in hudo ranil še tri druge osebe v srednji šoli. V državi so po napadu dvignili stopnjo varnostne pripravljenosti na najvišjo raven, danes pa so sporočili, da bodo po državi razporedili sedem tisoč vojakov.

Louvre
Novice Panika v slavnem muzeju: obiskovalce evakuirali in ga zaprli
Ne spreglejte